Datum: 18.12.23, 00:00 |
Rubrika: PraktickáDámeJídlo.cz uskutečnil průzkum mezi svými zákazníky na téma vánoční cukroví. Zúčastnilo se 1000 respondentů ze všech krajů České republiky.
Datum: 15.12.23, 00:00 |
Rubrika: PraktickáZačínáte pomalu řešit zimní a Vánoční dekorace? Nabízíme vám obrázkový návod, kterak vytvořit vkusnou a voňavou dekoraci z pomerančové kůry. A dokoce se ani nepředpokládá nějaké mimořádná manuální zručnost. Jen oloupat správně pomeranč....
Datum: 14.12.23, 00:00 |
Rubrika: PraktickáKřehké a lahodné domácí pečivo. Omamná vůně, která se šíří celou kuchyní a vyvolává množství vzpomínek na dětství. Pokud jste se doteď nevěnovali přípravě domácího těsta, ještě není nic ztracené. Připravte si doma vaše vlastní vánoční dobroty s nezaměnitelnou vůní a výjimečnou chutí.
Datum: 13.12.23, 00:00 |
Rubrika: PraktickáMůžeme si vyrobit příjemný difuzér a zároveň krásnou Vánoční dekorací.
Datum: 02.12.23, 00:00 |
Rubrika: PraktickáK nejoblíbenějšímu cukroví patří vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Průměrně české domácnosti pečou osm druhů cukroví a drží se osvědčené klasiky. Proč ale nevyzkoušet lety osvědčené recepty, které z českých kuchyní postupně mizí? Tradiční cukroví zpestří vánoční stůl a potěší i chuťové buňky.
Datum: 27.11.23, 00:00 |
Rubrika: PraktickáPředvánoční úklid je nedílnou součástí doby adventu. Většina lidí si chce Vánoce užít v klidu a s čistou hlavou a uklizený a zorganizovaný domov přispívá k domácí pohodě. Jak vzít úklid domácnosti z gruntu a v čem vám metoda KonMari změní život?
Datum: 16.11.23, 00:00 |
Rubrika: PraktickáAť již chceme nebo ne, Vánoce se blíží. Některé hospodyňky už se pečlivě připravují a vědí, že listopad je ten správný čas na začátek vánočního pečení. Že ne? Že je ještě brzy? Ale to se pletete. Například na vánoční perníčky je právě teď ta správná doba.
Datum: 15.11.23, 00:00 |
Rubrika: PraktickáZdá se vám ještě brzy zabývat se Vánočním cukrovím? Ano začít péct je tedy poněkud brzy, ale připravit se, na to je teď správný čas.
Datum: 14.11.23, 00:00 |
Rubrika: PraktickáIndie je rodným krajem punče, který se do Evropy dostal až v 17. století díky britským kolonistům. Název tohoto nápoje je odvozen od hindského termínu panča, což znamená pět. Přesně tolik bylo původně ingrediencí, z nichž se punč skládal a to z vody, cukru, čaje, vína a araku – indické pálenky, která vzniká destilací zakvašených palmových šťáv či třtinové melasy. Někdy se do nápoje přidávalo ovoce nebo koření
Datum: 08.11.23, 00:00 |
Rubrika: PraktickáBabička měla starodávné váhy. Takové dvě misky, krabičku se závažíčkama a správná váha se poznala, když byly takové dva kovové zobáčky přímo naproti sobě. Ale nevážila tak vždycky ...