1 kg hodně libového vepřového bůčku nebo plecka
2 středně velké cibule
1 lžíce sádla
2 sklenice sterilovaného kysaného zeli (může být i v sáčku)
špetka kmínu
4 bobkové listy
10 kuliček černého pepře (nemlet)
1 smetana (může být i zakysaná)
mletá červená paprika
sůl
mouka na zahuštění (může být i kupovaná světlá jíška)
Na oleji osmahneme cibulku do růžova. Přidáme špetku kmínu vložíme na kostičky nakrájené maso, posolíme a posypeme červenou mletou paprikou. Chvíli osmažíme, až si pustí maso štávu, pak přikryjeme a chvíli dusíme. Až je maso poloměkké přidáme kysané zelí, které můžeme před tím propláchnout (pokud nemáme rádi moc kyselé) a překrájet na drobnější kousky. Vložíme bobkový list a kuličky černého pepře, zamícháme, je-li třeba podlejeme horkou vodou nebo vývarem a pod pokličkou mírně dusíme. Guláš musí mírně pobublávat a je třeba ho občas zamíchat, aby se nepřichytil ke dnu. Jakmile je maso hotové, vyjmeme opatrně bobkové listy a snažíme se též o vyjmutí pepřových kuliček. Poté guláš zaprášíme, necháme ještě chvíli povařit a na závěr zjemníme smetanou.
Jana 15.09.09, 10:47
18.
Super recept, jako malá jsem segeďák nikdy nejedla a teď v dospělosti mi moc chutná!
fekeni 18.09.09, 23:04
19.
Nemá chybu :)
mája 20.09.09, 16:06
20.
je to jednoduchý ale úžasný receptík, mňam
Lenka 26.09.09, 11:47
21. SG
gulášek výbornej jako od maminky taky chválím :o)
maršál malinovský 28.09.09, 19:29
22.
dnes ho vyzkouším.jsem zvědav mám mlsný jazýček
Ewča 10.10.09, 16:25
23.
Segedínský guláš je moje nejoblíbenější jídlo...dnes jsem ho ale dělala poprvé a hrozně jsem si pochutnala..děkuji za recept!
martinhlatky@seznam. 16.10.09, 11:36
24. segedynský guláš
recept-dobrý-já to vylepšuji kysaným zelím z Bystročic!!
marcela 18.10.09, 16:14
25. segedin
je úžasné jídlo, chutné, rychlé, zdravé, levné..
Joza 13.11.09, 00:46
26.
Je to gut i s kurecim!
Luboš 27.11.09, 10:53
27.
Segedínek?To prostě nemá chybu a s domácím zelím 3x lepší!!!!!
markyzjohn 01.12.09, 13:25
28.
dnes ho jdu dělat podle tohoto receptu - dělám ho prvně tak jsem zvědav jak dopadne....
Radek 06.12.09, 11:40
29.
poradím vám, maso na cibulce lehce orestujeme a pak teprv přidáme papriku, jinak si ji připálíte a můžete to všechno zahodit.
Kačka 23.10.10, 13:40
30. Segedínek
Dnes ho zrovna vařím a dělám ho podobně. Je to pochoutka :-)) Jen ho mám raději sladší, takže zahušťuji smetanou a kápnu tam i trošku SALKA, co prodávají v konzervě. Je to VYNIKAJÍCÍ. (pro ty, co mají raději sladší než kyselé) :-P
Kačka 23.10.10, 13:42
31.
PS : SBOHEM DIETO! :-D
HELA 16.12.10, 09:56
32. SEG.GULAŠ
Zkuste zjemnit šlehačkou-je to dooobrota mnam.
hana 18.10.11, 12:24
33. Segedín s knedlíkem
Jednoduchý, rychlý a moc dobrý recept. Mám ráda segedín i normální guláš s knedlíkem. Ještě spousta dobrých receptů s knedlíky je na http://www.knedlik.cz/
oto 27.04.13, 12:03
34. segedín
z vepřového kolena naprostá bomba!
Lubosko 23.08.13, 14:15
35.
prave som ho spravil podla receptu je vazne dobry :) odporucam
Vladimír Dohnal 21.12.13, 17:43
36. Segedínský guláš
Musím říci jsem slyšel či četl,již si nepamatuji kde,ale bylo to o o tom že segedínský guláš,jak se většina lidí domnívá že je to maďarská specialita,tedy není tomu tak ,je to ryze česká záležitost. V Maďarsku údajně tento guláš neznají.
Milan 19.01.14, 11:06
37. Sege´din ze stř čech.
Segedin