okurky
kopr
vinné listy
30 g soli na 1 l vody
Okurky pečlivě omyjeme, propíchneme na několika místech vidličkou a vkládáme do skleněné nebo kameninové nádoby. Vrstvy okurek prokládáme koprem, můžeme přidat i vinné listy. Okurky zalijeme slanou vodou. Mírně zatížíme prkénkem a sbíráme tvořící se pěnu. Podle potřeby dolijeme slanou vodou, aby okurky byly stále ponořené.
jaromirhercog 19.07.17, 16:31
2. kvašené okurky
Na kvašené okurky musejí být ty rapaté a absolutně čertsvé. Nikdy nesmí dojít na prudké slunce. Stačí v teple nad 23st. a pomalu nechat kvasit. Před koncem kvašení se musí dát do chladna, nejlépe do sklepa, kde je tak 12 st.
Karel Fenyk 10.09.17, 11:07
3. Rychlokvašky
Ještě dávám na dno a na vrch křenový list.
Klaudie 28.07.21, 22:23
4.
Kvašené okurky mám hodně ráda, ale každý den se to jíst moc nedá. Slyšela jsem, že kvašená zelenina je ale velmi zdravá a měla by se jíst ideálně každý den. Jak tedy obměnit ty okurky, abych pořád nejedla to stejné?
Jitka 29.07.21, 07:43
5.
Ano, kvašená zelenina by se v ideálním případě měla jíst denně, abychom do těla dostali potřebnou dávku vitamínů a hlavně probiotik, která jsou důležitá pro střeva. Na Vašem místě bych vyzkoušela kimchi, to je takový salátek z fermentované zeleniny, který mi moc chutná.
Klaudie 30.07.21, 07:22
6.
Nějaký salátek bych určitě ráda vyzkoušela, kde se to dá koupit?
Jitka 31.07.21, 09:45
7.
Já si ho kupuji online ze stránky kimchiclub .cz, kde prodávají jen to nejlepší a nejkvalitnější kimchi v Česku. Zaregistrovala jsem se i do jejich klubu a díky tomu mám několik výhod, například dopravu zdarma. Teď mají v nabídce i novinku, sušené produkty. Ty jsem si také hodně oblíbila a moc ráda je mlsám u televize.