Recept: Zelňáky

- Recept: Zelňáky
Rubrika:  Recepty

Recept: Zelňáky

16.10.08, 00:02, autor: redakce
Smažené zelné placičky - skvělé bezmasé jídlo, klidně i jako "chuťovka" k pivu či vínu.

Čtenost -   Diskuze: (3
 

1 sklenice sterilovaného zelí

3 vejce

3 lžíce hladké mouky

česnek

sůl

pepř

majoránka

kmín

olej na smažení

 

 

 

 

Smícháme pokrájené a scezené zeli, vejce a mouku. Přidáme dle chuti česnek, sůl a majoránku. Těsto by mělo mít hustotu těsta bramborákového. Smažíme placičky na rozpáleném oleji.

 

 

 

 

 

 

 
  • Jenysek 31.01.09, 11:55

    Rozbalit 1. Zelňáky

  • Jenysek

    Ve správnýh zelňákách musí bejt škvarky

  • beruškazdenča 18.02.11, 13:10

    Rozbalit 2. zelňáky po staročesku

  • beruškazdenča

    mně toto moc jako zelňáky nepřijde - lepší je: 500 g kysaného pokrájeného zelí, 500 g polohrubé mouky, 2 vejce, 250 g sádla, sůl, pepř - prohníst, vyválet palcku, nakrájet požadované tvary a péct v troubě cca 15 minut...

  • aninaz 03.06.15, 16:29

    Rozbalit 3. Zelňáky pokaždé jinak

  • aninaz

    No, víte, ony se ty zelňáky dělají v každém kraji jinak. Já je znám z dětství taky smažené. Někdo přidává na malé kousky pokrájené uzené maso. Ale to už je zase jiný recept. Myslím, že u těch původních šlo právě o to, že je to jídlo bez masa. Taky se pekly v troubě. Postupem času si asi kuchařinky recepty různě obměňovaly, na tom není nic špatného. Jedná se jen o jinou variaci. Hlavní je, aby se člověk najedl, chutnalo mu a aby se pokud možno nepřecpával. Navíc - zelí je zdravé. Takže si popřejme dobrou chuť.:-)

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3244244

RSS:
Toplist