Jenysek 31.01.09, 11:55
1. Zelňáky
Ve správnýh zelňákách musí bejt škvarky
beruškazdenča 18.02.11, 13:10
2. zelňáky po staročesku
mně toto moc jako zelňáky nepřijde - lepší je: 500 g kysaného pokrájeného zelí, 500 g polohrubé mouky, 2 vejce, 250 g sádla, sůl, pepř - prohníst, vyválet palcku, nakrájet požadované tvary a péct v troubě cca 15 minut...
aninaz 03.06.15, 16:29
3. Zelňáky pokaždé jinak
No, víte, ony se ty zelňáky dělají v každém kraji jinak. Já je znám z dětství taky smažené. Někdo přidává na malé kousky pokrájené uzené maso. Ale to už je zase jiný recept. Myslím, že u těch původních šlo právě o to, že je to jídlo bez masa. Taky se pekly v troubě. Postupem času si asi kuchařinky recepty různě obměňovaly, na tom není nic špatného. Jedná se jen o jinou variaci. Hlavní je, aby se člověk najedl, chutnalo mu a aby se pokud možno nepřecpával. Navíc - zelí je zdravé. Takže si popřejme dobrou chuť.:-)