Recept: Rynglová marmeláda

- Recept: Rynglová marmeláda
Rubrika:  Recepty

Recept: Rynglová marmeláda

17.04.09, 09:54, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání

Čtenost -   Diskuze: (0
 

1 kg rynglového protlaku

600-700 g cukru

kyselina citronová

 

 

Ryngle omyjeme, zbavíme stopek a vypeckujeme. Nakrájíme na malé kousky, podlijeme malým množstvím vody a za stálého míchání je rozvaříme. Rozvařené ryngle prolisujeme přes síto. Dáme znovu vařit a postupně přidáváme cukr. Vaříme tak dlouho, až marmeláda zhoustne. Ke konci varu přidáme kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody. Horkou marmeládu nalijeme do menších zavařovacích skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3172103

RSS:
Toplist