Recept: Rajčatový protlak

- Recept: Rajčatový protlak
Rubrika:  Recepty

Recept: Rajčatový protlak

25.09.08, 05:49, autor: Kuchařka
Když se urodí rajčat více než je zdrávo pak nezbývá než je zpracovat třeba do protlaku.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

na 1 kg rajčatového protlaku

20 g soli

20 - 30 g cukru

 

 

Zralá rajčata pokrájíme, vložíme do kastrolu a za stálého míchání rozvaříme. Pak je propasírujeme přes husté síto a získanou hmotu dále vaříme za stálého míchání, až dostatečně zhoustne. Když je protlak dostatečně hustý, přidáme sůl a cukr. Ještě povaříme a horký protlak plníme do sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2052533

RSS:
Toplist