
Recept: Chutney švestkové
28.04.09, 17:22, autor: Kuchařka
Zavařování, nakládání
1 kg nedozrálých rajčat
300 g švestek
100 g jablek
100 g cibule
150 g cukru
1 lžička soli
1,5 dl octa
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky pepře
Zeleninu a ovoce umyjeme a jablka oloupeme, jádřince vykrájíme. Švestky vypeckujeme. Všechnu zeleninu a ovoce pokrájíme na kousky, dáme do kastrolu a zvolna za občasného míchání, dusíme 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a znovu dusíme, až směs začíná houstnout. Ještě horkou plníme do skleniček a uzavřeme víčky. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.