Recept: Valašská kyselice

- Recept: Valašská kyselice
Rubrika:  Recepty

Recept: Valašská kyselice

26.07.08, 09:04, autor: redakce
Tradiční Valašská polévka

Čtenost -   Diskuze: (0
 

300 g kyselého zelí

200 g domácí klobásy

200 g brambor

150 g lesních hub (čerstvé, mražené, sušené)

100 g  hladké mouky

1 cibule

100 g sádla

sůl, kmín, česnek, majoránka, zakysaná smetana

 

 

Dáme vařit přesekané a propláchnuté zelí, kmín a na kolečka a nakrájenou domácí klobásu. Do duhého hrnce si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory. Když je zelí podušené do křupava zahustíme cibulovou jíškou, kterou jsme připravili na sádle a zjemníme smetanou. Poté do polévky přidáme brambory a houby, které jsme před tím krátce podusili na pánvi. Na závěr dochutíme solí, můžeme i česnekem a majoránkou - podle chuti.

 

 

Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.

 

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3141381

RSS:
Toplist