300 g kyselého zelí
200 g domácí klobásy
200 g brambor
150 g lesních hub (čerstvé, mražené, sušené)
100 g hladké mouky
1 cibule
100 g sádla
sůl, kmín, česnek, majoránka, zakysaná smetana
Dáme vařit přesekané a propláchnuté zelí, kmín a na kolečka a nakrájenou domácí klobásu. Do duhého hrnce si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory. Když je zelí podušené do křupava zahustíme cibulovou jíškou, kterou jsme připravili na sádle a zjemníme smetanou. Poté do polévky přidáme brambory a houby, které jsme před tím krátce podusili na pánvi. Na závěr dochutíme solí, můžeme i česnekem a majoránkou - podle chuti.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.