1 kg špenátových listů
6 dkg másla
1/8 smetany
1 žloutek
pepř, sůl, česnek
Přebraný a dobře vypraný špenát vaříme v horké slané vodě 5 minut. Hrnec nepřikrýváme, aby špenát zůstal pěkně zelený. Necháme odkapat, jemně ho usekáme nebo umeleme na masovém mlýnku. Někteří mají rádi větši kousky špenátových listů - záleži tedy na chuti. V kastrole rozehřejeme máslo a v něm špenát podusíme na okraji plotny. Pak zalijeme smetanou, do které rozkvedláme 1 žloutek. Na závěr přidáme utřený česnek dle chuti.
hana 16.01.19, 18:51
1. výborný
Recept je moc dobrý
Miroslava 16.01.19, 18:54
2. Odzkoušený špenát se smetanou
Ahoj,
špenát vařím moc ráda. Doma nám chutná tak se na něj vždy těšíme. Nejraději mám, když je špenát čerstvý z mojí zahrádky :) Já vařím tento recept https://erecepty.eu/spenat-maso-bramborove-kulicky/ na výtečný špenát se smetanou. Má krásně jemnou chuť. Dělám ho z vepřovými výpečky a někdy s bramborovými koulemi.
Libuše 28.01.22, 15:03
3.
Špenátek s bramborovými knedlíky (domácími když je čas) a k tomu nějakou opečenou klobásu a nebo starý klasický gothaj. Jo, tak to mám ráda asi nejvíce ze všech hned po smaženém kuřecím nebo vepřovém řízečku s opékanými brambory a domácí majdou.
Renátka 30.01.22, 22:48
4.
Mňamka, tak špenát si ale musím také už uvařit. Jenomže tady na chatě nemám žádné kvalitní nádobí. Budu muset asi zase zajít na https://www.zgastro.cz/3-titanove-nadobi a tam něco objednat. Je mi hrozně když zjistím, že jsem tento měsíc za jídlo utratila přes 6 tisíc po restauracích.
Zbraslava 30.01.22, 22:49
5.
Seš padlá na hlavu? Šest tisíc ti přijde hodně? Vždyť jídlo v restauraci stojí 200 Kč, já si zajdu na snídani, na oběd a někdy i na večeři. Měsíčně jsem v tom něco okolo 14 tisíc. To je v porovnání s těmi tvými 6 tisíci úplně nic. A nebo nemáš na jídlo peníze? Tak to si na tom asi hodně špatně.