1 salátová okurka
300 g zelené papriky
300 g rajčat
1 cibule (není třeba - někteří cibuli nedávají)
50 g olivového oleje
špetka soli, špetka pepře,
250 g balkánského sýru
Zeleninu nakrájíme na kostičky nebo pásky, zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Lehce popepříme - dosolovat doporučuji až po přidání sýru (je dost slaný). Lze přidat i zelené nebo černé olivy.
Můžeme nechat chvíli chladit v lednici, před podáváním hustě posypeme nadrobeným (nebo na kostičky nakrájeným) balkánským sýrem.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.
Neregistrovaný 25.11.08, 19:40
1. Šopský salát
V Bulharsku do "šopáku" dávají sloupanou grilovanou pariku. Nikoli čerstvou!!!
Martin 07.08.09, 12:43
2.
Co to je "na chvilku" ?? Pro někoho 2 min pro někoho 2 hod. Když rcp. tak jednoznačný, pak se i ta naše neslavná kuchyň může zlepšovat...
Drahuše 19.08.09, 16:59
3. šopák
je výborný,diky
ff 24.01.10, 15:28
4. rrrrrrrrrrrt
sdfghjkiloůp
kačkejjd 24.01.10, 15:29
5. hustý
ja moc dobrý
kačkejjd 24.01.10, 15:29
6. hustý
ja moc dobrý
Jiří Zavadil 14.07.10, 17:40
7. Šopský salát
Co je to za salát, když tam není cibule. Cibule úměrně množství ostaní zeleniny. Nakrájí se na jemné měsíčky, posolí nechá se orosit a potom se rukou rozmačká, přidá se olej a potom přidá ostatní zelenina a černé olivy. Potom je to salát.
lili 06.08.11, 16:32
8. original vysvetlenie
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0opsk%C3%BD_sal%C3%A1t
staci si precitat a uz vieme kde je pravda
Petr 12.06.13, 15:55
9. Šopský salát
Asi je takhle dobrý,ale já dávám místo oleje,soli a pepře olivy i s nálevem a je to dost super.
Dvoreček 14.08.17, 18:16
10. Šopský salát
Je to letní výborná strava. Díky za dobrotu