Recept: Plněný zelný list

- Recept: Plněný zelný list
Rubrika:  Recepty

Recept: Plněný zelný list

30.06.11, 11:39, autor: redakce
I když se tento pokrm na našich stolech neobjevuje nijak často, chutná skvěle a nezbývá než jej doporučit. Vážně!

Čtenost -   Diskuze: (0
 




    * Hlávka zelí 500 g
    * Vepřové mleté maso 250 g
    * Uzený bok 200 g
    * Vejce 1 ks
    * Smetana 50 ml
    * Strouhanka 1 hrst
    * Cibule 1 ks
    * Sádlo 2 lžíce polévková rovná
    * Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
    * Kmín drcený 1 lžička kávová vrchovatá
    * Muškátový květ 1 špetka
    * Cukr krystal 1 lžička kávová rovná
    * Ocet 1 lžička kávová rovná

 

 


Očištěnou hlávku zelí na chvilku vložíme do vroucí vody. Můžeme nechat krátce povařit (v řádu minut). Poté necháme okapat a následně svlečeme  svrchní listy. Z nich vykrojíme tuhé žebro a do jednotlivých listů zabalíme náplň.

   Jednotlivé listy zavineme  a můžeme obtočit plátky uzeného boku či slaniny. Případně bez slaniny pouze motouzem. Pečící nádobu důkladně vymažeme sádlem, posypeme drceným kmínem a nakrájenou cibulí. Přidáme drobně nakrájené odřezky zelí, podlijeme trochu vodou, osolíme a navrch naskládáme závitky.

Pečeme nejprve velmi zvolna v troubě (180 stupňů) přikryté poklicí. Na konec poklici sundáme a dopečeme razantněji.  Výpek ochutíme trochou cukru a octa. Podáváme s brambory, rýží či pouze chlebem.

 

Náplň:

Do mletého masa vmícháme na kostičky krájený uzený bok, sůl, muškátový květ, smetanu, vejce a trochu strouhanky.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2708917

RSS:
Toplist