1 Kachna
2-3 Jablka
Tymián
Sůl
Pepř
Vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme a vetřeme sůl do kůže. Prosolíme i uvnitř. Položíme do pekáče a do kachny vložíme celá jablka i se slupkou. Kachnu uzavřeme párátky. Nasekáme čerstvý tymián a kachnu posypeme a podlijeme trochou vody, aby se nepřipekla. Pečeme na 180 stupňů do změknutí (cca 2 - 2,5 hodiny) za občasného polévání vypečenou štávou, Na poslední čtvrt hodinu teplotu zvyšujeme na 200 a dopékáme už bez přikrytí, aby nám kachna hezky zčervenala.
Jablka z kachny vyndáme a nemusíme je dál použít i když někomu chutnají k masu. Kachnu podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem a se zelím.
FVCbMXNvFkyScj 23.09.11, 06:21
1. EbukEMxw
Going to put this aritlce to good use now.
crCJneoUh 24.09.11, 15:29
2. qpfLtWoYacSdeeO
qiSbPl <a href="http://zmtcgmmvrexn.com/">zmtcgmmvrexn</a>
qJSDalYUYervrPlVCdE 25.09.11, 18:16
3. hOrKhBJCJsj
Bp8gFy , [url=http://blsbhrsuptwu.com/]blsbhrsuptwu[/url], [link=http://zistuhgufkgz.com/]zistuhgufkgz[/link], http://meyyweklgqeb.com/