1/2 kilogramu mletého masa,
1/2 litru rajské šťávy,
5 loupaných rajčat
1 cibule,
3 stroužky česneku,
balení těstovin lasagne,
sůl, pepř, bazalka,
mouka,
mléko,
sýr,
olej,
máslo
Nasekáme si na drobno česnek a cibuli a osmahneme je na oleji. Přidáme mleté maso a smažíme je přibližně 10 minut. Pak přidáme rajskou šťávu, loupaná a nakrájená rajčata, bazalku, sůl, pepř a dusíme přibližně čtvrt hodiny.
Připravíme si bešamel: Na másle mírně osmahneme mouku a pak za stálého míchání doléváme mléko a vaříme dokud bešamel nezhoustne.
Do vymazané zapékací misky vkládáme suroviny v tomto pořadí - lasagne, masová směs, bešamel, strouhaný sýr - a opakujeme až do vyplnění misky.
Nahoru dáme lasagne, na ně trochu másla a zasypeme sýrem. Pečeme mírně půl až tři čtvrtě hodiny přibližně na 160 stupních.