4 řízky kuřecích prsou
250 g mletého masa
1 - 2 drůbeží játra
1 houska
1/2 lžičky muškátového květu
pepř, sůl
2 lžíce petrželky
lžíce koňaku
1/4 l smetany
1 vejce
2 lžíce másla
150 g žampionů (nebo jiných hub, mohou být i sušené, ty ale předem namočit)
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme si nádivku z mletého masa, pokrájených jater, soli, muškátového květu, smetany, housky, petrželky. Nádivku vložíme na řízky, omotáme nití, vložíme máslo, opečeme ze všech stran, přidáme pokrájené houby a zvolna pečeme v troubě. Z měkkých závitků odstraníme nitě. Pak je na talíři přelijeme št'ávou a koňakem, zapálíme, zhasneme plamen. Podáváme s brambory.

Navštite též naši rozsáhlou sekci Recepty, určitě si vyberete.