Recept: Bůčková roláda

- Recept: Bůčková roláda
Rubrika:  Recepty

Recept: Bůčková roláda

13.03.10, 14:29, autor: redakce
Ne všichni drží dietu :)

Čtenost -   Diskuze: (0
 

1 kg libového bůčku,

sůl

pepř

kmín

sádlo nebo olej na opečení

Kořenící směs na vepřovou pečeni

 

 

Náplň:

40 dkg mletého masa

10 dkg strouhaného uzeného sýra

10 dkg hub (mohou být i sušené)

1/2 červené syrové papriky (nakrájet na kostičky)

1 cibule (nakrájet na kostičky)

Kořenící směs na mletá masa (dle chuti)

2 vejce

sůl

 

 

 

 

Vypracujeme z uvedených ingrediencí náplň. Může se nám zdát poněkud řidší, ale nevadí to. Pokud nebudeme mít děravou roládu tak nám náplň nevyteče.

 

Bůček rozkrojíme na plát, lehce  okořeníme směsí na vepřovou pečeni, potřeme náplní, svineme a ovážeme provázkem. Jestliže se nám "povedlo" udělat do plátu díry, doporučuji poklást plátky anglické slaniny nebo šunky, aby náplň nevytekla na pekáč.

 

Do pekáče dáme tuk (sádlo, olej) a roládu na něm ze všech stran opečeme, poté lehce posypeme povrch kmínem, podlijeme vodou a pečeme, za občasného podlévání a polévání masa, doměkka. Obecně platí, že dvoukilovou roládu pečeme mírně 2 hodiny.

 

Podávat můžeme s bramborovou kaší. štouchanými brambory se smaženou cibulkou, nebo za studena s chlebem, případně jako jednu z delikates na studené míse.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
1985971

RSS:
Toplist