datum:
26.06.25, 00:00 | vyšlo v blogu:
Zdravákomentáře:
0 | čtenost:

| hodnocení:
0Tohle se ještě do plavek stihne :)
datum:
18.06.25, 00:00 | vyšlo v blogu:
Zdravákomentáře:
2 | čtenost:

| hodnocení:
0Sušené ovoce je skvělou alternativou čipsů či sladkostí, které jsme zvyklí mlsat třeba u televize. Má velký obsah vlákniny a proto je i přirozeným projímadlem, ale hlavně - je velmi zdravé, protože sušením se z něj vitamíny a potřebné minerály neztratí. Proto je vhodné pár kousků sušeného ovoce denně sezobnout.
datum:
17.06.25, 00:00 | vyšlo v blogu:
Zdravákomentáře:
5 | čtenost:

| hodnocení:
0Diabetici kromě své nemoci bývají častěji postiženi i dalšími vážnými chorobami. Kvůli vysoké hladině cukru v krvi u nich může dojít k selhávání ledvin, postupné ztrátě zraku či tzv. diabetické noze. Více je také postihují srdečně cévní onemocnění a psychické problémy. Přitom stačí dodržovat preventivní a léčebná doporučení praktického lékaře nebo diabetologa, na což bohužel mnozí pacienti zapomínají.
datum:
22.04.25, 00:00 | vyšlo v blogu:
Zdravákomentáře:
0 | čtenost:

| hodnocení:
0Pálení žáhy je jedním z nejrozšířenějších onemocnění vůbec. Onemocnění? Ptáte se, onemocnění? No ano, ono to onemocnění je, i když málokdo z nás s ním jde k lékaři. Zpravidla se jedná o onemocnění jícnu, odborně nazývaný reflux.
datum:
28.03.25, 00:00 | vyšlo v blogu:
Zdravákomentáře:
1 | čtenost:

| hodnocení:
0Ač to dnes venku na jaro příliš nevypadá, za pár dnů se už jistě budeme radovat z pohledu na blankytné nebe nad hlavou, rozkvetlé koruny stromů i záplavu voňavých květů..., to všechno máme spojené s jarem. S jeho příchodem konečně vyměníme teplé vrstvy oblečení za něco lehčího. Po dlouhé a mrazivé zimě si však mnozí z nás lehčí rozhodně nepřipadají. Pokud jste tedy jaro přivítali s několika kily navíc, nastal ten pravý čas zaplatit za všechny lahodné zimní slasti a dostat se co nejdříve zpět do formy.
datum:
26.03.25, 00:00 | vyšlo v blogu:
Zdravákomentáře:
0 | čtenost:

| hodnocení:
0Jaro je výborná doba pro půst, protože vyčistí tělo od toxinů nahromaděných během zimy a pomáhá organismu načerpat novou energii. Toto období může každý využít jako příležitost pro očistu těla i duše, rozjímání či šanci oprostit se od svých zlozvyků a přivítat jaro v plné síle.
datum:
25.03.25, 00:00 | vyšlo v blogu:
Zdravákomentáře:
4 | čtenost:

| hodnocení:
0Na otázky odpověděla Věra Stejskalová registrovaná nutriční terapeutka a jeden z odborných garantů kampaně VZP Aktivní diabetik.
datum:
24.03.25, 00:00 | vyšlo v blogu:
Zdravákomentáře:
0 | čtenost:

| hodnocení:
0Vejce jsou jedněmi zatracovaná díky obsahu cholesterolu, jedněmi vyzdvihovaná díky obsahu vitamínů, minerálních a dalších látek. Jak je to tedy s vejci ve vztahu k naší výživě a cholesterolu skutečně?
datum:
18.11.24, 00:00 | vyšlo v blogu:
Zdravákomentáře:
6 | čtenost:

| hodnocení:
0Infekční rýma - nevyhýbá se dětem ani dospělým. Banalita, která je ale nepříjemná a přímo na ni lék neexistuje. Musí se prostě přežít. Pokud se při bakteriální rýmě infekce rozšíří do vedlejších nosních dutin, rázem jsme v situaci, se kterou ani antibiotika často nic nezmůžou.
datum:
05.10.24, 00:00 | vyšlo v blogu:
Zdravákomentáře:
0 | čtenost:

| hodnocení:
0Zajímavostí u dýňových semínek je to, že jejich výživná hodnota se časem zvyšuje. Jsou to jedny z mála potravin, které zvyšují nutriční hodnoty tím, jak se rozkládají. Podle výsledků testů provedených na Massachusettské experimentální stanici, rozmačkaná dýňová semínka, která jsou uchovávána po dobu více než pět měsíců, ukazují výrazný nárůst obsahu bílkovin.