BLOG: RECEPTY

Založen: 1.9.2008 14:27:09
datum: 19.11.24, 00:00 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 5
Opravdu luxusní perníčky od paní Lidušky Podolanové z Tvarožné Lhoty.
datum: 30.04.24, 00:00 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo. Čerstvé ovocné šťávy. Některé je snad lépe zvát lékem. Chcete vědět víc?
datum: 19.03.24, 00:00 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Skvělý jarní detox a vitamínová vzpruha.
datum: 02.12.23, 00:00 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 1 | čtenost: - | hodnocení: 0
K nejoblíbenějšímu cukroví patří vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Průměrně české domácnosti pečou osm druhů cukroví a drží se osvědčené klasiky. Proč ale nevyzkoušet lety osvědčené recepty, které z českých kuchyní postupně mizí? Tradiční cukroví zpestří vánoční stůl a potěší i chuťové buňky.
datum: 14.11.23, 00:00 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Indie je rodným krajem punče, který se do Evropy dostal až v 17. století díky britským kolonistům. Název tohoto nápoje je odvozen od hindského termínu panča, což znamená pět. Přesně tolik bylo původně ingrediencí, z nichž se punč skládal a to z vody, cukru, čaje, vína a araku – indické pálenky, která vzniká destilací zakvašených palmových šťáv či třtinové melasy. Někdy se do nápoje přidávalo ovoce nebo koření
datum: 05.04.23, 00:00 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Trhanec je skvělé sladké jídlo, které se vařilo hlavně na velikonoční "škaredou středu", kdy se vzpomíná na to, že Jidáš žaloval (škaredil) na Ježíše Krista. Proto má být v tento den i jídlo na pohled "škaredé". Nejčastěji se tedy vařily halušky se zelím, šumajstr - kroupy s fazolí, nebo právě sladký trhanec. Ale moc nevěřte tomu, že vypadá "škaredě", kdepak, podle mého je přímo nádherný :) A děti se po něm mohou utlouct.
datum: 06.12.22, 14:30 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 1 | čtenost: - | hodnocení: 0
Tento vánoční punč připravuje naše rodina už léta. Základ se uvaří začátkem adventu, slije se do lahve, dá se do lednice a pak se každé vánoční návštěvě připravuje horký punč, kdy se jen trocha onoho "základu" zalije horkou vodou a dozdobí plátkem citronu.
datum: 23.05.22, 00:00 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 1 | čtenost: - | hodnocení: 0
Báječná záležitost! Je skvělý do čaje i k ochucení vody. Chutná dětem i dospělým a navíc je dokonce i zdravý. Výborný při astmatu, kašli, nachlazení, senných rýmách, ale díky posilování imunity je skvělý při kožních potížích, jako jsou plísně a ekzémy. Je to skvělé přírodní diuretikum, výborný při zažívacích potížích a při nadýmání. Jak praví přísloví - "Před heřmánkem smekni a před bezem klekni."
datum: 19.08.21, 18:47 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 0 | čtenost: - | hodnocení: 0
Určitě znáte z rakouských restaurací. Ten jeden obrovský knedlík téměř velikosti dětské hlavy s vanilkovým krémem a mákem. Chcete vědět jak na něj?
datum: 08.07.21, 00:00 | vyšlo v blogu: Recepty
komentáře: 4 | čtenost: - | hodnocení: 0
Je potřeba trošku odlehčit příjem stravy. Současně přece nemůžeme chroupat jen mrkvičku, že? Takže nabízíme chutné a vyýživné zeleninové saláty s fazolemi, které mají patřičnou nutriční hodnotu, najíte se parádně, chutnají a navíc - děláte něco pro své zdraví. Tak do toho!

Masopust, fašank, fašaňky, ostatky ...

"Fašaňku, fašaňku, už je ťa namále, jako té rosenky, na zelenéj trávě ...", zpívá se ve známé moravské písničce. Ale co to je vlastně? Kdy se to slaví? Proč pokaždé jindy?
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3333500

RSS:
Toplist