datum:
30.04.24, 00:00 | vyšlo v blogu:
Receptykomentáře:
0 | čtenost:
| hodnocení:
0Ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo. Čerstvé ovocné šťávy. Některé je snad lépe zvát lékem. Chcete vědět víc?
datum:
19.03.24, 00:00 | vyšlo v blogu:
Receptykomentáře:
0 | čtenost:
| hodnocení:
0Skvělý jarní detox a vitamínová vzpruha.
datum:
02.12.23, 00:00 | vyšlo v blogu:
Receptykomentáře:
1 | čtenost:
| hodnocení:
0K nejoblíbenějšímu cukroví patří vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Průměrně české domácnosti pečou osm druhů cukroví a drží se osvědčené klasiky. Proč ale nevyzkoušet lety osvědčené recepty, které z českých kuchyní postupně mizí? Tradiční cukroví zpestří vánoční stůl a potěší i chuťové buňky.
datum:
14.11.23, 00:00 | vyšlo v blogu:
Receptykomentáře:
0 | čtenost:
| hodnocení:
0Indie je rodným krajem punče, který se do Evropy dostal až v 17. století díky britským kolonistům. Název tohoto nápoje je odvozen od hindského termínu panča, což znamená pět. Přesně tolik bylo původně ingrediencí, z nichž se punč skládal a to z vody, cukru, čaje, vína a araku – indické pálenky, která vzniká destilací zakvašených palmových šťáv či třtinové melasy. Někdy se do nápoje přidávalo ovoce nebo koření
datum:
05.04.23, 00:00 | vyšlo v blogu:
Receptykomentáře:
0 | čtenost:
| hodnocení:
0Trhanec je skvělé sladké jídlo, které se vařilo hlavně na velikonoční "škaredou středu", kdy se vzpomíná na to, že Jidáš žaloval (škaredil) na Ježíše Krista. Proto má být v tento den i jídlo na pohled "škaredé". Nejčastěji se tedy vařily halušky se zelím, šumajstr - kroupy s fazolí, nebo právě sladký trhanec. Ale moc nevěřte tomu, že vypadá "škaredě", kdepak, podle mého je přímo nádherný :) A děti se po něm mohou utlouct.
datum:
06.12.22, 14:30 | vyšlo v blogu:
Receptykomentáře:
1 | čtenost:
| hodnocení:
0Tento vánoční punč připravuje naše rodina už léta. Základ se uvaří začátkem adventu, slije se do lahve, dá se do lednice a pak se každé vánoční návštěvě připravuje horký punč, kdy se jen trocha onoho "základu" zalije horkou vodou a dozdobí plátkem citronu.
datum:
23.05.22, 00:00 | vyšlo v blogu:
Receptykomentáře:
1 | čtenost:
| hodnocení:
0Báječná záležitost! Je skvělý do čaje i k ochucení vody. Chutná dětem i dospělým a navíc je dokonce i zdravý. Výborný při astmatu, kašli, nachlazení, senných rýmách, ale díky posilování imunity je skvělý při kožních potížích, jako jsou plísně a ekzémy. Je to skvělé přírodní diuretikum, výborný při zažívacích potížích a při nadýmání. Jak praví přísloví - "Před heřmánkem smekni a před bezem klekni."
datum:
19.08.21, 18:47 | vyšlo v blogu:
Receptykomentáře:
0 | čtenost:
| hodnocení:
0Určitě znáte z rakouských restaurací. Ten jeden obrovský knedlík téměř velikosti dětské hlavy s vanilkovým krémem a mákem. Chcete vědět jak na něj?
datum:
08.07.21, 00:00 | vyšlo v blogu:
Receptykomentáře:
4 | čtenost:
| hodnocení:
0Je potřeba trošku odlehčit příjem stravy. Současně přece nemůžeme chroupat jen mrkvičku, že? Takže nabízíme chutné a vyýživné zeleninové saláty s fazolemi, které mají patřičnou nutriční hodnotu, najíte se parádně, chutnají a navíc - děláte něco pro své zdraví. Tak do toho!
datum:
16.05.21, 10:33 | vyšlo v blogu:
Receptykomentáře:
2 | čtenost:
| hodnocení:
0No jmenuje se to sice chléb, ale je to moučník. A nekrájí se, vážně se trhá.