

Paní Alena nám mimo jiné napsala:
Dědeček je včelař, takže se u nás z medu vždy dělala většina cukroví a Vánočních laskomin. A krom toho, že je cukroví dobré, je díky medu také zdravější.
Pozdravujeme dědečka paní Alenky a současně jsme nadšeni z krásně zdobených slepovaných perníčků:
Slepované perníčky
Těsto:
60 dkg hladké mouky polosvětlé T 650
30 dkg moučkového cukru
20 dkg medu
15 dkg másla
3 ks vejce
2 lžičky mleté skořice, 1 lžička mletého hřebíčku
1/2 lžičky mletého anýzu, 2 lžičky jedlé sody
Náplň:
30 dkg marmelády
0,4 dcl rumu
Postup:
Cukr, med, máslo, vejce, koření a jedlou sodu smícháme. Po částech vmícháváme mouku, až je těsto tužší a příliš se nelepí. Jeden den necháme těsto odležet v lednici, zabalené do mikroténového sáčku.
Odleželé těsto vyválíme na tloušťku 3-4 milimetrů a vykrajujeme požadované tvary. Vychladlé perníčky slepujeme marmeládou, kterou jsme předem rozředili rumem. Slepené perníčky ozdobíme dle fantazie, nejlépe čokoládou v kombinaci s bílkovou polevou.
Soutěž trvá až do 31. prosince 2008!
Naší Vánoční medové soutěže s hotelem Francis Palace ve Františkových Lázních, kde je hlavní cenou víkendový wellness pobyt pro dvě osoby, se můžete zúčastnit i Vy. Stačí připravit vánoční cukroví, nebo jinou vánoční specialitu, vyfotografovat a poslat k nám společně se správnou odpovědí na soutěžní otázku. Všechno potřebné se dozvíte ZDE.
Dobře se podívejte, co všechno lázeňský hotel Francis Palace v rámci relaxačních pobytů nabízí:
Kromě hlavní ceny můžete vyhrát spoustu dalších cen, jako například zajímavá DVD, Flash disky, čaje a nebo třeba taky fotbalové míče. Tyto ceny věnoval do naší soutěže náš další sponzor Visual Impact.
Soutěž trvá až do 31. prosince 2008!
Neregistrovaný 08.01.09, 10:39
1. Mohu vydat "Certifikát o kvalitě!"
Právě před rokem jsem pro návštěvu Dětského domova v Ljotcích u Vitěbsku v Bělkorusku obdržel od paní Olgy a slečny Aleny velkou krabici jejich perníčků. Měli jste vidět, jak po otevření a prním ochutnání neznámého vše do posledního dlouhou cestou odlemeného drobečku zmizelo! Potřebují jejich "výtvory" lepší propagaci?
Touto cestou ještě jednou děkuji soutěžícím za děti z běloruského dětského domova!
Karel Janíček
Neregistrovaný 08.01.09, 21:31
2. Jenom doporučuji :-)
Vloni jsem dostala krabici perníčků z Bystročic a lepší jsem v životě nejedla a celá rodina se mnou souhlasila, takže tyto vánoce jsem je upekla z dvojité dávky a zmizely jako první, chuťově vynikající. Věra z Vysokého Mýta
Neregistrovaný 10.01.09, 00:22
3. indgredience
Dobrý den,
perníčky jsou úžasné. Doufám, že někde seženu tu šablonu... Držím palce.
S pozdravem Ing. Petr Soukup
Neregistrovaný 10.01.09, 00:28
4. Úplně se nad tím rozplývám
Jen jsem se podíval na ty fotečky a jsem úplně u vytržení. Takové dobroty se jen tak nevidí!
Děkuji za skvělý nápad slečno Aleno, zítra to určitě vyzkouším. Nemůžu přeci čekat až na příští Vánoce.
S pozdravem
Bohumil Jílek
Neregistrovaný 11.01.09, 18:15
5. dobrota
Paní Aleno, velice děkuji za skvělý recept, perníčky sklízí úspěch nejen doma, ale i u sousedů! Manželka se jich nemůže nabažit, až mám jenom strach, že mi po nich ztloustne. S vřelým díkem Milouš J.