

500 g Mleté maso
300 g kořenová zelenina
50 g máslo
1 cibule
jíška světlá nebo mouka s vodou (šlehačkou)
1 šlehačka
citron
sůl, solamyl, tymián, celý pepř, bobkový list
Mleté maso osolíme, smícháme trochou solamylu a vypracujeme kuličky. Rozpustíme si máslo, ve kterém osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme kuličky a opečeme ze všech stran. Poté přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (je možné použít mrazenou). Krátce osmažíme a podlijeme. Přidáme koření a dusíme. Můžeme také přelít na pekáč a upéct v troubě. Až je maso hotové, kuličky vyndáme, odstraníme bobkový list a zeleninu rozmixujeme. Do omáčky vymačkáme citron, šlehačku a pokud není dostatečně hustá, tak přidáme trochu jíšky. Do omáčky dáme prohřát masové kuličky a můžeme servírovat.