4-5 pstruhů (asi 600-700 g)
120 g másla,
1 citron,
petrželka
sůl,
asi 40 g hladké mouky
Očištěné, vykuchané pstruhy opláchneme pod tekouci vodou, osušíme, osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme na másle. Pak je trochu podlijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme do měkka. Do másla přidáme jemně usekanou petrželku.
Neregistrovaný 29.11.08, 12:32
3. ww
dddd
Zuzka 12.02.09, 16:35
4. Pstruh pečený na másle
Je to moc dobrý recept,diky Zuzka
Míla 18.03.09, 15:43
5. Vyzkoušeno
Dělala jsem pode toho receptu 5 pstruhů. Jeden se mi divně pokroutil a vyschl - ale to asi nebude tím receptem, asi měl nějaký jiný vnitřní problém (že by modrý screen?) ale ty zbývající 4 byli úžasní!
jiri 04.05.09, 18:39
6. prochy
trosku cibulky a cesneku by neuskodil,na ohni je nejlepsi
janca 23.05.09, 11:20
7. citron
a co citron? nakonec ho vymackame na ryby?
Vlasta 15.09.09, 12:04
8. Pečení?
Pečení je technologický postup, kdy se pokrm upravuje za přítomnosti malého množství tuku ( nemá to co dělat s troubou nebo pánvicí). Naopak smažení, je proces úpravy pokrmu ponořeného do tuku.
Jana 29.10.09, 12:49
9. Fiona
Myslím, že je to jednoduchý a vynikající recept. Nějak podobně už jsem dělala i jiné ryby, takže zítra vyzkouším.
tomy 29.11.09, 01:57
10. pečení na panvi
pečení na pánvi znamená péct pokrm v malém množství tuku..smaží se ve fitézách apod...
Valis 03.03.10, 11:58
11.
Po vykuchání přeřízněte zevnitř páteř (v zadní části). Ryba by se při pečení neměla kroutit.
Irena 13.06.10, 10:11
12. Pstruh
Tak s tou proříznutou páteří je dobrý návod.To jsem nevěděla.Dneska jsem je koupila a budu je zrovna dělat.
Radka 01.10.11, 17:21
13.
http://www.carostroj.cz/2x-vonavy-pstruh-na-masle-s-vytecnymi-varenymi-bramborami-s-petrzelkovou-nati-a-2x-2-dcl-k-z176
Ivusha 01.12.12, 09:42
14. Vyzkoušejte
Zkuste ještě dovnitř pstruha máznout trošku plnotučné hořčice a přidat trošku másla. Je to výtečné
VINYL 06.09.13, 14:49
15. !!!!Získejte poukázky zdarma!!!
Zaregistrujte se a začněte sbírat body,které pak vyměníte za poukázky do obchodu - albert,billa,globus,spar,peny,tesco,kaufland, Jak získávat body?Registrace – 30 bodů,Odběr newsletteru – 20 bodů,Hlídání základní – 40 bodů,Hlídání 5+ položek – 20 bodů,Návštěva nad 30 stránek – 2 body vše se dozvíte na stránečkách.. jde to poměrně rychle a poukázku můžete získat za 3dny OVĚŘENÉ!!!!
http://kompasslev.cz/?reference=279
Matty 07.12.13, 15:00
16. úpravy masa
Na pánvy se smaží a i peče! Pokud pečeš na pánvi, tak jen na lehce potřené olejem či máslem (160C-250C).... Smažení = potravina je do nádoby s olejem zcela ponořena a olej ma teplotu 160C-180C
Erika 31.01.14, 13:19
17. hrubka
v pánvi jako písni ( učivo 4. tř.)
Kryštof 24.05.15, 14:00
18. smažení vs pečení
Vy jste zase banda... ROZDÍL MEZI PEČENÍM A SMAŽENÍM ----- >>> Peče se jak na pánvi tak v troubě... smažený pokrm je VŽDY obalený..takže...co obalíte a dáte na pánev = smažíte .... nezáleží na tuku ani množství másla nebo co to tady píšete :D
Alda 29.01.16, 18:55
19. Smažení?
Takže hranolky, které jsou smažené, musí být obalené v trojobalu? Dobrý nápad. Asi to zkusím :D :D
Lenka00256 26.09.18, 07:30
20. Pstruh pečený na másle
Pěkný recept. Už se těším, až ho o víkendu vyzkouším :) Radši kupuji ryby celé a pak je vykostím sama a nezůstanou tam téměř žádné kosti. Základ ale je kvalitní nůž. Já používám značky WÜSTHOF (https://www.bavimevarit.cz/nemecke-kvalitni-kucharske-kuchynske-noze-dick-zwilling-wusthof/) se kterým se mi nejlépe pracuje.
ivanka0818 29.07.21, 23:32
21. Mňamka
Pstruh - to je teda něco pro mě. Akorát já na točasto nemám náladu. Radši si něco objednám z internetu a nebo řeknu manželovi, ať dnes vaří on. Jsem docela pohodová. Co jinak často vaříte vy? A v čem hlavně holky..
Radka 29.08.22, 01:09
22.
Můj manžel je velice úspěšný rybář, a tak máme k obědu nebo k večeři poměrně často nějaký druh ryby. Proto se snažím hledat stále nové recepty, aby byla vždy připravena jinak. Aby ryba nebyla po upečení suchá, tak během pečení používám různé ochucené oleje ve spreji, které si pořizuji na https://www.fabioshop.cz/oleje-ve-spreji/.