Recept: Pstruh pečený na másle

- Recept: Pstruh pečený na másle
Rubrika:  Recepty

Recept: Pstruh pečený na másle

23.09.08, 16:09, autor: redakce
Velice jednoduché, rychlé a vážně skvělé. Dokonce prudce jedlé i pro ty, co nemají moc rádi ryby.

Čtenost -   Diskuze: (22
 

4-5 pstruhů (asi 600-700 g)

 120 g másla,

 1 citron,

 petrželka

sůl,

asi 40 g hladké mouky

 

 

Očištěné, vykuchané pstruhy opláchneme pod tekouci vodou, osušíme, osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme na másle. Pak je trochu podlijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme do měkka. Do másla přidáme jemně usekanou petrželku.

 
  • Neregistrovaný 29.11.08, 12:32

    Rozbalit 3. ww

  • Neregistrovaný

    dddd

  • Zuzka 12.02.09, 16:35

    Rozbalit 4. Pstruh pečený na másle

  • Zuzka

    Je to moc dobrý recept,diky Zuzka

  • Míla 18.03.09, 15:43

    Rozbalit 5. Vyzkoušeno

  • Míla

    Dělala jsem pode toho receptu 5 pstruhů. Jeden se mi divně pokroutil a vyschl - ale to asi nebude tím receptem, asi měl nějaký jiný vnitřní problém (že by modrý screen?) ale ty zbývající 4 byli úžasní!

  • jiri 04.05.09, 18:39

    Rozbalit 6. prochy

  • jiri

    trosku cibulky a cesneku by neuskodil,na ohni je nejlepsi

  • janca 23.05.09, 11:20

    Rozbalit 7. citron

  • janca

    a co citron? nakonec ho vymackame na ryby?

  • Vlasta 15.09.09, 12:04

    Rozbalit 8. Pečení?

  • Vlasta

    Pečení je technologický postup, kdy se pokrm upravuje za přítomnosti malého množství tuku ( nemá to co dělat s troubou nebo pánvicí). Naopak smažení, je proces úpravy pokrmu ponořeného do tuku.

  • Jana 29.10.09, 12:49

    Rozbalit 9. Fiona

  • Jana

    Myslím, že je to jednoduchý a vynikající recept. Nějak podobně už jsem dělala i jiné ryby, takže zítra vyzkouším.

  • tomy 29.11.09, 01:57

    Rozbalit 10. pečení na panvi

  • tomy

    pečení na pánvi znamená péct pokrm v malém množství tuku..smaží se ve fitézách apod...

  • Valis 03.03.10, 11:58

    Rozbalit 11.

  • Valis

    Po vykuchání přeřízněte zevnitř páteř (v zadní části). Ryba by se při pečení neměla kroutit.

  • Irena 13.06.10, 10:11

    Rozbalit 12. Pstruh

  • Irena

    Tak s tou proříznutou páteří je dobrý návod.To jsem nevěděla.Dneska jsem je koupila a budu je zrovna dělat.

  • Radka 01.10.11, 17:21

    Rozbalit 13.

  • Radka

    http://www.carostroj.cz/2x-vonavy-pstruh-na-masle-s-vytecnymi-varenymi-bramborami-s-petrzelkovou-nati-a-2x-2-dcl-k-z176

  • Ivusha 01.12.12, 09:42

    Rozbalit 14. Vyzkoušejte

  • Ivusha

    Zkuste ještě dovnitř pstruha máznout trošku plnotučné hořčice a přidat trošku másla. Je to výtečné

  • VINYL 06.09.13, 14:49

    Rozbalit 15. !!!!Získejte poukázky zdarma!!!

  • VINYL

    Zaregistrujte se a začněte sbírat body,které pak vyměníte za poukázky do obchodu - albert,billa,globus,spar,peny,tesco,kaufland, Jak získávat body?Registrace – 30 bodů,Odběr newsletteru – 20 bodů,Hlídání základní – 40 bodů,Hlídání 5+ položek – 20 bodů,Návštěva nad 30 stránek – 2 body vše se dozvíte na stránečkách.. jde to poměrně rychle a poukázku můžete získat za 3dny OVĚŘENÉ!!!!
    http://kompasslev.cz/?reference=279

  • Matty 07.12.13, 15:00

    Rozbalit 16. úpravy masa

  • Matty

    Na pánvy se smaží a i peče! Pokud pečeš na pánvi, tak jen na lehce potřené olejem či máslem (160C-250C).... Smažení = potravina je do nádoby s olejem zcela ponořena a olej ma teplotu 160C-180C

  • Erika 31.01.14, 13:19

    Rozbalit 17. hrubka

  • Erika

    v pánvi jako písni ( učivo 4. tř.)

  • Kryštof 24.05.15, 14:00

    Rozbalit 18. smažení vs pečení

  • Kryštof

    Vy jste zase banda... ROZDÍL MEZI PEČENÍM A SMAŽENÍM ----- >>> Peče se jak na pánvi tak v troubě... smažený pokrm je VŽDY obalený..takže...co obalíte a dáte na pánev = smažíte .... nezáleží na tuku ani množství másla nebo co to tady píšete :D

  • Alda 29.01.16, 18:55

    Rozbalit 19. Smažení?

  • Alda

    Takže hranolky, které jsou smažené, musí být obalené v trojobalu? Dobrý nápad. Asi to zkusím :D :D

  • Lenka00256 26.09.18, 07:30

    Rozbalit 20. Pstruh pečený na másle

  • Lenka00256

    Pěkný recept. Už se těším, až ho o víkendu vyzkouším :) Radši kupuji ryby celé a pak je vykostím sama a nezůstanou tam téměř žádné kosti. Základ ale je kvalitní nůž. Já používám značky WÜSTHOF (https://www.bavimevarit.cz/nemecke-kvalitni-kucharske-kuchynske-noze-dick-zwilling-wusthof/) se kterým se mi nejlépe pracuje.

  • ivanka0818 29.07.21, 23:32

    Rozbalit 21. Mňamka

  • ivanka0818

    Pstruh - to je teda něco pro mě. Akorát já na točasto nemám náladu. Radši si něco objednám z internetu a nebo řeknu manželovi, ať dnes vaří on. Jsem docela pohodová. Co jinak často vaříte vy? A v čem hlavně holky..

  • Radka 29.08.22, 01:09

    Rozbalit 22.

  • Radka

    Můj manžel je velice úspěšný rybář, a tak máme k obědu nebo k večeři poměrně často nějaký druh ryby. Proto se snažím hledat stále nové recepty, aby byla vždy připravena jinak. Aby ryba nebyla po upečení suchá, tak během pečení používám různé ochucené oleje ve spreji, které si pořizuji na https://www.fabioshop.cz/oleje-ve-spreji/.

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2428825

RSS:
Toplist