

4 vejce
120 g krupicového cukru
100 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
20 g kakaa
3 lžíce oleje
1 sklenice višňového kompotu
2 vanilkové pudinky
1/2 l ušlehané šlehačky oslazené dle chuti
100 g čokolády na vaření (nebo čokoládové rýže)
Vejce a cukr ušleháme pečlivě do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a olej a lehce promícháme. Upečeme v dortové formě vymazané tukem a vysypané moukou při 200 °C.
Vychladlý korpus rozkrojíme, naplníme višňovou hmotou. Na naplněný dort po celém povrchu naneseme vysokou vrstvu šlehačky, posypeme čokoládou (může být strouhaná, nebo vyrobíme z ní pomocí nože ozdobné"piliny", povrch dortu ozdobíme 12ti višněmi, které jsme si dali bokem a dáme vychladit.
Višňová hmota: Z kompotu odebereme 12 višní na ozdobu. Zbylé višně vypeckujeme, pokapeme griotkou nebo rumem (nemusíme, pokud je například pro děti) a dáme asi na hodinu uležet. Do šťávy z kompotu přidáme vanilkový cukr a vanilkový pudink. Pokud je štávy málo nastavíme višňovým nebo černorybízovým džusem. Uvaříme rosol, přidáme do něj vypeckované višně a promícháme. Prochladlou hmotou plníme proříznutý dort.