
400 g špaget
200 g mletého hovězího masa
60 g slaniny
kousek celeru
3 lžíce rajčatového protlaku
kousek bujonové kostky
muškátový květ
100g kuřecích jater
1 mrkev
1 cibule
100ml bílého vína
2 lžíce másla
mletý pepř,sůl
strouhaný sýr
Těstoviny uvaříme podle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme odkapat. Slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme na kousku másla , přidáme drobně nakrájenou cibuli, mrkev a celer a osmahneme je. Přidáme hovězí maso a za stálého míchání směs krátce podusíme.Přidáme odblaněná, drobně nakrájená játra, po minutě vmícháme rajčatový protlak a vše opět osmahneme. Zalijeme vínem, osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vody, přidáme bujonovou kostku a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Můžeme přidat i několik lžic smetany.Téměř všechnu tekutinu odpaříme. Omáčku promícháme se špagetami a zbylým máslem a podáváme. Strouhaný sýr můžeme podávat v misce zvlášť, nebo jím ma talíři špagetx posypat.