Lučinový dortík s malinami
3 balení Lučiny 100 g
1 vejce
140 – 150 g čokoládových sušenek
50 g měkkého másla
2 lžíce krystalového cukru
1 vanilkový cukr
150 g malin
Vejce rozdělte na žloutek a bílek. Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s jemně rozdrcenými sušenkami. Do 6 až 9 formiček na muffiny vytvořte z těsta 1cm vysokou stlačenou vrstvu a dejte do rozehřáté trouby na 150 °C na 15 minut. Po upečení nechte vychladnout. Maliny omyjte, osušte a rozdělte do formiček. Z bílku a cukru vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do 300 g Lučiny. Každou formičku naplňte Lučinou se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut na 150 °C, pak 10 minut na 110 °C a nechte vychladnout v otevřené troubě. Ozdobte podle vaší fantazie.
Lučinový nepečený cheesecake
3 balení Lučiny 100 g
1 balení cukrářských piškot
2 plátky želatiny
200 ml šlehačky
2 lžíce cukru
1 vanilka
1 citrón
rybízová marmeláda
Menší dortovou formu s pečícím papírem vyložte piškoty na dně i po obvodu. Namočte plátky želatiny. Šlehačku ušlehejte s cukrem a vanilkou a přišlehejte postupně 3 Lučiny. Namočenou želatinu se šťávou z jednoho citronu zahřejte až do rozpuštění želatiny, vmíchejte nejprve velkou lžíci krému z Lučiny a pak želatinu přidejte a zašlehejte do zbytku krému. Směsí naplňte připravenou formu s piškoty a dejte ztuhnout do lednice. Ozdobte rybízovou marmeládou.
Lučinové pohankové lívance
3 balení Lučiny 100 g
150 g pohankové mouky
1 hrnek vlažného mléka
25 g droždí
1 vejce
1 lžíce cukru
sůl
krém:
1 balení Lučiny 100 g
200 ml šlehačky
1 lžíce cukru
lesní ovoce
Do mísy prosijte mouku nalijte do ní trochu mléka, nalámejte droždí a přidejte cukr, nechte vzejít kvásek. Přidejte mléko, Lučinu, vejce a trochu soli a nechte vykynout cca 30 minut. Lívance pečte na másle nebo oleji a ozdobte krémem a ovocem. Na krém vyšlehejte 200 ml šlehačky, přidejte Lučinu a cukr a vyšlehejte do hladka.
Lučinová zmrzlina
3 balení Lučiny 100 g
200 ml šlehačky
2-3 lžíce moučkového cukru
na ochucení: jahodová marmeláda, borůvková marmeláda
kakao a čokoláda, nebo jiná příchuť, kterou máte rádi
Šlehačku s cukrem vyšlehejte do pevna a přišlehejte 3 Lučiny, podle chuti vmíchejte marmeládu, nebo kakao a plňte do formiček (pokud nemáte speciální formičky na nanuky, můžete použít silikonové formičky na muffiny a jako držátko nastříhaná brčka). Ideálně spotřebujte zmrzlinu do 2-3 dní od zamražení, pokud ji chcete uchovat déle, zakryjte horní vrstvu zmrzliny ve formičce pečícím papírem před zamražením.