Letní osvěžení s Lučinou

- Letní osvěžení s Lučinou
Rubrika:  Praktická

Letní osvěžení s Lučinou

16.06.15, 08:15, autor: Kuchařka
Pokud jste dosud znali Lučinu pouze namazanou na pečivu, nenechte se mýlit! Lze s ní kouzlit ve studené i teplé kuchyni, při přípravě slaných i sladkých pokrmů.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

Lučinový dortík s malinami

3 balení Lučiny 100 g

1 vejce

140 – 150 g čokoládových sušenek

50 g měkkého másla

2 lžíce krystalového cukru

1 vanilkový cukr

150 g malin



Vejce rozdělte na žloutek a bílek. Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s jemně rozdrcenými sušenkami. Do 6 až 9 formiček na muffiny vytvořte z těsta 1cm vysokou stlačenou vrstvu a dejte do rozehřáté trouby na 150 °C na 15 minut. Po upečení nechte vychladnout. Maliny omyjte, osušte a rozdělte do formiček. Z bílku a cukru vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do 300 g Lučiny. Každou formičku naplňte Lučinou se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut na 150 °C, pak 10 minut na 110 °C a nechte vychladnout v otevřené troubě. Ozdobte podle vaší fantazie.

 

 

 

 

 

 

Lučinový nepečený cheesecake

3 balení Lučiny 100 g

1 balení cukrářských piškot

2 plátky želatiny

200 ml šlehačky

2 lžíce cukru

1 vanilka

1 citrón

rybízová marmeláda



Menší dortovou formu s pečícím papírem vyložte piškoty na dně i po obvodu. Namočte plátky želatiny. Šlehačku ušlehejte s cukrem a vanilkou a přišlehejte postupně 3 Lučiny. Namočenou želatinu se šťávou z jednoho citronu zahřejte až do rozpuštění želatiny, vmíchejte nejprve velkou lžíci krému z Lučiny a pak želatinu přidejte a zašlehejte do zbytku krému. Směsí naplňte připravenou formu s piškoty a dejte ztuhnout do lednice. Ozdobte rybízovou marmeládou.

 

 

 

 

 

 


Lučinové pohankové lívance

3 balení Lučiny 100 g

150 g pohankové mouky

1 hrnek vlažného mléka

25 g droždí

1 vejce

1 lžíce cukru

sůl

krém:

1 balení Lučiny 100 g

200 ml šlehačky

1 lžíce cukru

lesní ovoce



Do mísy prosijte mouku nalijte do ní trochu mléka, nalámejte droždí a přidejte cukr, nechte vzejít kvásek. Přidejte mléko, Lučinu, vejce a trochu soli a nechte vykynout cca 30 minut. Lívance pečte na másle nebo oleji a ozdobte krémem a ovocem. Na krém vyšlehejte 200 ml šlehačky, přidejte Lučinu a cukr a vyšlehejte do hladka.

 

 

 

 

 


Lučinová zmrzlina

3 balení Lučiny 100 g

200 ml šlehačky

2-3 lžíce moučkového cukru

na ochucení: jahodová marmeláda, borůvková marmeláda

kakao a čokoláda, nebo jiná příchuť, kterou máte rádi

 

Šlehačku s cukrem vyšlehejte do pevna a přišlehejte 3 Lučiny, podle chuti vmíchejte marmeládu, nebo kakao a plňte do formiček (pokud nemáte speciální formičky na nanuky, můžete použít silikonové formičky na muffiny a jako držátko nastříhaná brčka). Ideálně spotřebujte zmrzlinu do 2-3 dní od zamražení, pokud ji chcete uchovat déle, zakryjte horní vrstvu zmrzliny ve formičce pečícím papírem před zamražením.

 
Zdroj: TZ Lučina
 
Profil blogu
Profil sekce "Praktická"
Profil blogu
Založen:
19.5.2008 12:57:46

Přístupů:
1955271

RSS:
Toplist