Recept: Vánoční punč

- Recept: Vánoční punč
Rubrika:  Recepty

Recept: Vánoční punč

06.12.22, 14:30, autor: redakce
Tento vánoční punč připravuje naše rodina už léta. Základ se uvaří začátkem adventu, slije se do lahve, dá se do lednice a pak se každé vánoční návštěvě připravuje horký punč, kdy se jen trocha onoho "základu" zalije horkou vodou a dozdobí plátkem citronu.

Čtenost -   Diskuze: (1
 

1/2 l vody

1/2 kg cukru

1/2 l červeného vína

1/4 l rumu

6 hřebíčků

2 celé skořice

2 celé badyány

1 vanilkový lusk

1 citron

 

Do hrnce dáme vařit vodu a do ní přidáme veškeré koření, štávu z citronu a citronovou kůru (dělám to tak, že vymačkám nejdřív citron a pak jej pokrájím na menší kousky a přidám do hrnce) a cukr. Za častého míchání rozvaříme cukr a směs přivedeme k varu. Jakmile tekutina zavře, přidáme víno a rum a opět zahřejme co nejvíce, ale neměla by nám už začít vřít. Poté punč odstavíme z plotny.

 

Necháme lehce vychladnout, ale můžeme i za tepla punč scedit a pomocí nálevky přelét do připravených uzavíratelných lahví. Tyto necháme vystydnout a poté je uložíme do chladna, nejlépe do lednice.

 

Punč připravujeme tak, že dáme asi 1/4 směsi do silnostěnné sklenice a zalijeme horkou vodou. Zdobíme plátkem citronu. Můžete mít v lednici též zvlášť namočené rozinky v rumu a do každé sklenice hostům lžičku těchto rumových rozinek do sklenice přidat.

 

Hezké Vánoce!

 

 
  • Petr Kalvoda 06.12.15, 06:47

    Rozbalit 1. Toto jsem hledal

  • Petr Kalvoda

    Končně jsem našel recept podle mých představ. Určitě ho vyzkouším.

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3242802

RSS:
Toplist