500 g hladké mouky
5 lžic olivového oleje
1/2 kostky droždí
2,5 dcl piva
1 lžičku soli
1 lžičku cukru
Ingredience smicháme, vytvoříme hladké těsto, které dáme do mikroténového sáčku a na 24 hodin do lednice. Poté vyjmeme, rozdělíme na dvě části a roztáhneme na kameninovou formu na pečení pizzy. Nemáme-li použijeme obyčejné plechy, kde vytvoříme obdélníkové pizzy po celé ploše.
Zdobíme podle vlastní chuti (základem bývá zpravidla rajčatové pyré s bazalkou, kterým těsto potřeme a dále dáváme například šunku, sýr, salám, klobásy, papriku, špenát, anglickou slaninu, houby, kuřecí maso, tuňáka - prostě podle chuti).
Pečeme v dobře vyhřáté troubě. 250 stupňů 9 minut, 200 stupňů 14 minut.
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.