Recept: Opičí chléb - bábovka

- Recept: Opičí chléb - bábovka
Rubrika:  Recepty

Recept: Opičí chléb - bábovka

16.05.21, 10:33, autor: Plavovláska
No jmenuje se to sice chléb, ale je to moučník. A nekrájí se, vážně se trhá.

Čtenost -   Diskuze: (2
 

 

 

Ingredience:

500 g hladké mouky

½ droždí

300 ml mléka

1 lžička soli

1 vejce

3 lžíce cukru

30 g másla

 

Na obalování:

150 g másla

cukr a skořice

 

Postup:

Nejprve si připravíme kvásek z mléka, cukru, kvasnic a trochy mouky, který necháme vykynout asi 15 minut. Smícháme kvásek s ostatními surovinami, vypracujeme hladké těsto a necháme kynout 45 až 60 minut.

 

Mezitím si vymažeme formu na bábovku. Připravíme si dvě misky, do jedné dáme rozpuštěné máslo a do druhé smíchanou skořici s cukrem. Z těsta po vykynutí formujeme kuličky, které obalujeme postupně v másle a skořicovém cukru a skládáme do formy. Nepravidelně na sebe. Není třeba tlačit, prostě volně pokládat. Počítejte s tím, že se během pečení kynutím zvětší.

 

Když jsou všechny kuličky ve formě, necháme ještě 15 minut kynout a poté vložíme do vyhřáté trouby. Při teplotě 170 st. C pečeme 40-45 minut.

 

Poté vyklopíme a necháme vychladnout. Nekrájíme. Opičí chléb se trhá a jde to lehce.

 
  • Natálie 22.05.21, 14:41

    Rozbalit 1.

  • Natálie

    Na fotce to vypadá zajímavě, mám a znám teda hodně receptů, ale něco takového jsem ještě neviděla. Až budu mít tu novou, velikou kuchyň od http://www.pwinterier.cz , tak se tam hned zavřu, popadnu všechny možné i nemožné recepty a budu jenom péct a vařit, moc mě to baví a rodinu to očividně baví jíst.

  • Ivulenka 22.08.21, 15:02

    Rozbalit 2.

  • Ivulenka

    Jo, tak ten určitě budu muset vyzkoušet, protože jsem si ho vždycky chtěla udělat, ale nechtělo se mi nějak plácat se s těstem. Naštěstí už mi manžel nadělil z této stránky zde - https://www.atfornax.cz/k:477/hnetace-testa/ hnětače těsta, takže to půjde jedna radost a myslím si, že to bude i docela jednoduché, podle tohoto receptu :)

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2793859

RSS:
Toplist