

Ingredience:
3 bílky
150g moučkového cukru
3 lžičky překapávané kávy
2 lžičky škrobové moučky
Poleva:
100g hořké čokolády Naše bio
40ml smetany
skořice
Postup:
Z bílků ušlehejte sníh nad párou, postupně přidávejte cukr, dokud není sníh zcela tuhý. Troubu předehřejte na 120°C. Espresso smíchejte se škrobovou moučkou a opatrně vmíchejte do bílkové hmoty. Směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem stříkejte malá kolečka o průměru asi 3 cm. Na ně nastříkejte do prstence okraje a sušte v otevřené troubě při teplotě 90°C po dobu 45 minut. Pusinky vyjměte a nechte vychladnout na mřížce. Na polevu posekejte nahrubo hořkou čokoládu a spolu se smetanou ji rozpusťte ve vodní lázni. Ochuťte skořicí a nechte částečně vychladnout. Ponořte dolní polovinu pusinek do čokoládové polevy, přendejte na čistý plech a nechtě zaschnout.