Recept: Jahodový dort s mascarpone

- Recept: Jahodový dort s mascarpone
Rubrika:  Recepty

Recept: Jahodový dort s mascarpone

22.02.09, 09:03, autor: Kuchařka
Velikonoční recepty

Čtenost -   Diskuze: (0
 

3 vejce

215 g cukru

strouhaná kůra z 1 citronu

75 g polohrubé mouky

50 g škrobové moučky

1 vrchovatá lžička prášku do pečiva

600 g jahod

1 sáček červené dortové polevy

50 ml jahodového sirupu

250 ml smetany ke šlehání

500 g netučného tvarohu

250 g mascarpone

2 lžíce citronové št'ávy

2 balíčky vanilkového cukru

1 lžíce sekaných pistácií

1 marcipánový zajíček

barevné cukrové dražé

pečicí papír

 

 

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 3 lžic vody ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme 100 g cukru. Jeden po druhém zašleháme žloutky a vmícháme citronovou kůru. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva, prosijeme a opatrně zamícháme do těsta. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem. Ve středně teplé troubě pečeme přibližně 20 minut. Necháme vychladnout. Korpus uvolníme z formy a vodorovně rozkrojíme tak, aby spodní díl byl silnější. Jahody rozpůlíme a 8 půlek odložíme stranou na zdobení. Zbylými jahodami obložíme spodní díl korpusu. Dortovou polevu v prášku rozmícháme s 1 lžící cukru a 200 ml vody. Přidáme jahodový sirup a krátce povaříme. Polevou přelijeme ovoce. Dort na 30 minut uložíme do chladničky. Smetanu vyšleháme dotuha. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, citronovou št'ávou, vanilkovým cukrem a zbylým cukrem. Promícháme se smetanou a 2/3 krému rozetřeme na jahody. Přikryjeme druhým dílem korpusu a ten potřeme zbylým krémem. Dort uložíme na 1-2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme jahodami, pistáciemi, cukrovým dražé a případně i marcipánovým zajíčkem. 

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3141335

RSS:
Toplist