3 vejce
215 g cukru
strouhaná kůra z 1 citronu
75 g polohrubé mouky
50 g škrobové moučky
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
600 g jahod
1 sáček červené dortové polevy
50 ml jahodového sirupu
250 ml smetany ke šlehání
500 g netučného tvarohu
250 g mascarpone
2 lžíce citronové št'ávy
2 balíčky vanilkového cukru
1 lžíce sekaných pistácií
1 marcipánový zajíček
barevné cukrové dražé
pečicí papír
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 3 lžic vody ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme 100 g cukru. Jeden po druhém zašleháme žloutky a vmícháme citronovou kůru. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva, prosijeme a opatrně zamícháme do těsta. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem. Ve středně teplé troubě pečeme přibližně 20 minut. Necháme vychladnout. Korpus uvolníme z formy a vodorovně rozkrojíme tak, aby spodní díl byl silnější. Jahody rozpůlíme a 8 půlek odložíme stranou na zdobení. Zbylými jahodami obložíme spodní díl korpusu. Dortovou polevu v prášku rozmícháme s 1 lžící cukru a 200 ml vody. Přidáme jahodový sirup a krátce povaříme. Polevou přelijeme ovoce. Dort na 30 minut uložíme do chladničky. Smetanu vyšleháme dotuha. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, citronovou št'ávou, vanilkovým cukrem a zbylým cukrem. Promícháme se smetanou a 2/3 krému rozetřeme na jahody. Přikryjeme druhým dílem korpusu a ten potřeme zbylým krémem. Dort uložíme na 1-2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme jahodami, pistáciemi, cukrovým dražé a případně i marcipánovým zajíčkem.