Ingredience:
50g másla Naše bio
1 SL smetany
110g cukru
50g květového lučního medu Naše bio
120g mandlí nasekaných na plátky
50g kandované pomerančové kůry
35g rozinek namočených v rumu
40g hladké mouky Naše bio
Poleva:
200g hořké čokolády Naše bio na vaření rozpuštěné ve vodní lázni
Postup:
Rozinky dejte na 10 minut nasáknout do rumu. Máslo, smetanu, cukr a med dejte do hrnce a za stálého míchání v parní lázni asi 3 minuty povařte. Nechte vychladnout a vmíchejte plátky mandlí, kandovanou kůru a osušené rozinky. Přidejte mouku. Plech vymažte máslem, vysypte moukou a tvořte placičky o průměru asi 8 cm. Pečte ve středně vyhřáté troubě do zlatožluta. Upečené ještě za tepla sejměte z plechu a nechejte vychladnout. Hotové můžete polít čokoládovou polevou.