

1 neslazené kondenzované mléko
1 slazené kondenzované mléko
1 velký jogurt
2 l mléka
Všechny suroviny rozmícháme v nádobě s víkem a položíme do větší nádoby s teplou vodou a opět uzavřeme víčkem. V průběhu přípravy několikrát vodu vyměníme za teplou. Občas zkoušíme hustotu jogurtu. Po zhoustnutí plníme do kelímku s víčkem. Do hotového jogurtu před podáváním můžeme přidat ovoce - čerstvé i konzervované, musli, ovesné vločky, kakao, oříšky, džem - podle chuti.
Ljuba 23.02.09, 09:28
1. jogurtovač
No já nedám dopustit na svůj jogurtovač. Stačí mít jedne jogurt z obchodu, nejlépe nějaký opravdický, ideálně ze skleničky, plus litr mléka. Mléko mírně zahřejete, zamícháte do něj jogurt, dáte do sklenic jogurtovače a necháte 6 hodin v přístroji. Pak hned do ledničky, ještě teplé. Je to mňamka.
Iva 02.08.09, 07:08
2.
Souhlasím s komentářem - stačí pořádný bílý jogurt a mléko, naplnit do kelímků a není potřeba ani jogurtovač. Stačí přes noc do trouby hřející asi na 40 - 50 stupňů.
Monika 15.01.10, 11:02
3.
Když nemám toubu, nebo šetřím elekřinou - stačí šoupnout na 5 hod. do peřin. Vytahuji ještě teplé.
Alena Feitlova 09.04.13, 19:02
4. Prosim o radu
Prosim Vas mohl by mi nekdo zaslat recept na pravy domaci jogurt dekuji.Radek-Feitl@seznam.cz
damebrouka 18.06.14, 20:42
5. Dáte brouka?
Dbáte na pestrou a vyváženou stravu, nebo jen rádi experimentujete? Potom tu máme právě pro Vás novinku!!! Otevřeli jsme nový
jedinečný e-shop, který Vám nabízí exotické pochoutky nejen v podobě jedlého hmyzu.
Konzumace hmyzu má kromě překonávání
zavedených stereotypů i mnoho dalších
výhod. Hmyz má vysoký obsah nenasycených
mastných kyselin, bílkovin, proteinů, vlákniny,
vitamínů a nízký obsah tuku. Využití hmyzu
jako potravy má v mnoha zemích světa dlouholetou tradici a my jej přinášíme i k Vám domů. Nabízíme pestrý výběr pro Vaše netradiční večírky. Přijďte se i Vy podívat na náš e-shop a vyzkoušejte! www.damebrouka.cz