Recept: Domácí jogurt

- Recept: Domácí jogurt
Rubrika:  Recepty

Recept: Domácí jogurt

22.09.08, 11:08, autor: Kuchařka
Není nad domácí stravu. Tak proč si neudělat třeba domácí jogurt?

Čtenost -   Diskuze: (5
 

1 neslazené kondenzované mléko

1 slazené kondenzované mléko

1 velký jogurt

2 l mléka

 

 

Všechny suroviny rozmícháme v nádobě s víkem a položíme do větší nádoby s teplou vodou a opět uzavřeme víčkem. V průběhu přípravy několikrát vodu vyměníme za teplou. Občas zkoušíme hustotu jogurtu. Po zhoustnutí plníme do kelímku s víčkem. Do hotového jogurtu před podáváním můžeme přidat ovoce - čerstvé i konzervované, musli, ovesné vločky, kakao, oříšky, džem - podle chuti.

 
  • Ljuba 23.02.09, 09:28

    Rozbalit 1. jogurtovač

  • Ljuba

    No já nedám dopustit na svůj jogurtovač. Stačí mít jedne jogurt z obchodu, nejlépe nějaký opravdický, ideálně ze skleničky, plus litr mléka. Mléko mírně zahřejete, zamícháte do něj jogurt, dáte do sklenic jogurtovače a necháte 6 hodin v přístroji. Pak hned do ledničky, ještě teplé. Je to mňamka.

  • Iva 02.08.09, 07:08

    Rozbalit 2.

  • Iva

    Souhlasím s komentářem - stačí pořádný bílý jogurt a mléko, naplnit do kelímků a není potřeba ani jogurtovač. Stačí přes noc do trouby hřející asi na 40 - 50 stupňů.

  • Monika 15.01.10, 11:02

    Rozbalit 3.

  • Monika

    Když nemám toubu, nebo šetřím elekřinou - stačí šoupnout na 5 hod. do peřin. Vytahuji ještě teplé.

  • Alena Feitlova 09.04.13, 19:02

    Rozbalit 4. Prosim o radu

  • Alena Feitlova

    Prosim Vas mohl by mi nekdo zaslat recept na pravy domaci jogurt dekuji.Radek-Feitl@seznam.cz

  • damebrouka 18.06.14, 20:42

    Rozbalit 5. Dáte brouka?

  • damebrouka

    Dbáte na pestrou a vyváženou stravu, nebo jen rádi experimentujete? Potom tu máme právě pro Vás novinku!!! Otevřeli jsme nový
    jedinečný e-shop, který Vám nabízí exotické pochoutky nejen v podobě jedlého hmyzu.
    Konzumace hmyzu má kromě překonávání
    zavedených stereotypů i mnoho dalších
    výhod. Hmyz má vysoký obsah nenasycených
    mastných kyselin, bílkovin, proteinů, vlákniny,
    vitamínů a nízký obsah tuku. Využití hmyzu
    jako potravy má v mnoha zemích světa dlouholetou tradici a my jej přinášíme i k Vám domů. Nabízíme pestrý výběr pro Vaše netradiční večírky. Přijďte se i Vy podívat na náš e-shop a vyzkoušejte! www.damebrouka.cz

 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2710891

RSS:
Toplist