1/2 kg upečeného bůčku s výpekem
1 cibule nakrájená na jemno
2 vejce natvrdo
1 lžíce hořčice
2-5 stroužků česneku (podle chuti)
sůl, pepř, kmín
Dobře prorostlý bůček nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a můžeme přidat i česnek a cibuli. Upečeme řádně do měkka a do červena. Ještě teplý bůček umelem, pridáme výpek, jemně nakrájenou cibulku, vařená vejce (můžeme nastrouhat, ale i pomlet), hořčici, česnek podle chuti a pokud je třeba dosolíme a opepříme. Pokud byl bůček příliš libový pridáme trochu sádla, aby nebyla pomazánka moc tuhá (Skvělé je kachní sádlo, dodá pomazánce úžasnou chuť).
Pak už jen mažeme na chleba a zdobíme červenou papríkou, okurkou nebo cibulí.