Koktejly se stále častěji míchají doma, proto je důležité, aby byl takový koktejl jednoduchý na přípravu a mohl si jej připravit i úplný začátečník. „Ovocná a svěží chuť Becherovky Lemond je pro domácí míchání koktejlů jako stvořená. Spolu se smetanou, mlékem nebo Malibu dostanete netradiční spojení chutí,“ říká o nových koktejlech Marek Grabovský, manažer značky Becherovka Lemond: „Namíchat Flame a Cherry Cream zvládne každý. Není se čeho bát. Těmito valentýnskými koktejly rozhodně ohromíte“.
Lemond Cherry Cream
5 cl Lemond, 3 cl smetana, 3 cl mléko, 1 cl cukrový sirup, soda, koktejlová třešeň (šejkr)
Vhodná sklenice: Pro koktejl Lemond Cherry Cream se hodí longová sklenice
Jak na něj: Do šejkru naplněného po okraj ledem přidáme všechny ingredience (kromě sody a třešně) a protřepeme. Následně obsah scedíme do sklenice naplněné čerstvým ledem. Dolejeme sodou a přidáme koktejlovou třešeň.
Lemond Flame
4 cl Lemond, 1 cl Malibu, ananas juice (šejkr)
Vhodná sklenice: Pro koktejl Lemond Flame se hodí nízká a široká sklenice
Jak na něj: Všechny potřebné ingredience dáme do šejkru naplněného po okraj ledem a důkladně protřepeme. Poté vše scedíme do ledem naplněné sklenice.
Barmanské rady:
* Ledovou tříšť (drť) snadno vytvoříme tak, že vložíme několik kostek ledu do čistého kusu látky a rozdrtíme led například dřevěnou paličkou na maso.
* Led drtíme z toho důvodu, abychom dostali do koktejlu větší množství vody, které se tam bude rozpouštět
* Třtinový cukr můžeme nahradit jiným sladidlem. Dobrou volbou je cukrový sirup nebo různé druhy jednodruhových marmelád, které už jsou ovocem ochucené.
* Předem nachlazené skleničky, v mrazáku či lednici, zvyšují požitek z pití koktejlu.
* Pro domácí party nebo večírek není nutné použít sklenici, která je pro daný nápoj určená.