Recept: Honzovy buchty

- Recept: Honzovy buchty
Rubrika:  Recepty

Recept: Honzovy buchty

12.05.11, 12:31, autor: redakce
Když jde Honzík do světa, vždycky sebou vleče pytlík buchet, které pak vymění za ubrousku prostři se, koně zlatohříváka, nebo aspoň dobrou radu. A to se vyplatí!

Čtenost -   Diskuze: (0
 

Těsto:

25 g droždí

100 g cukru krupice

350 g mléka

750 g hladké mouky (nejlépe Babiččina volba)

2 vejce

citrónová kůra

sůl

125 g másla

 

 

Náplň:

250 g tvarohu

1 vanilkový cukr

100 g moučkového cukru

citrónová kůra z jednoho citrónu

50 g hrozinek

 

Z ingrediencí připravíme klasické kynuté těsto. Přesijeme mouku do které vyhloubíme důlek. Do důlku dáme část cukru nadrobíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem. Necháme kvásek vykvasit a poté přidáme zbytek ingrediencí. Těsto dobře vypracujeme, musí být hladké a lesklé na povrchu a musí se odlepovat od nádoby a od vařečky. Necháme je na teplém místě pod čistou utěrkou vykynout.

 

Poté z něj na pomoučeném vále vyrábíme bochánky, které plníme tvarohovou náplní (ale klidně i povidlovou, či makovou). Naplněné buchty klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče, necháme opět vykynout a poté pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 stupňů) do zlatova. Upečené buchty vyklopíme z pekáče, oddělíme od sebe a pocukrujeme.

 

Po vytažení z trouby můžeme buchty ještě na pekáči pomastit rozpuštěným máslem, do kterého jsme přidali trošku rumu. Je to výborné, pokud ale nemáme jako strávníky děti.

 

Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2605708

RSS:
Toplist