
Drůbeží játra v bramboráčku
06.02.09, 00:17, autor: redakce
Opravdu skvělá úprava kachních nebo kuřecích jater.
500 g očištěných drůbežích jater
700 g oloupaných brambor
1 vejce
česnek
sůl
tuk na pečení
180 g hladké mouky
100 ml mléka
majoránka
mletý pepř
Připravíme si směs bramborákového těsta ze všech výše uvedených ingrediencí kromě jater. Česneku dáme dle chuti, ale doporučuji nešetřit. Poté lehce posolíme drůbeží játra, obalujeme je v hladké mouce a vkládáme do bramborákového těstíčka. Poté klademe na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přejeme-li si vyšší vrstvu bramborákového těstíčka, přidáme přímo na pánvičku lžičkou na smažící se kousek jater.
Podáváme se zeleninou, zeleninovým salátem, či nakládanými zelenými paprikami plněnými kysaným zelím.