Recept: Boží milosti 1

- Recept: Boží milosti 1
Rubrika:  Recepty

Recept: Boží milosti 1

17.02.09, 18:18, autor: redakce
V době období zvaného Fašaňk se na Moravě smažily koblihy a Boží milosti. A protože je to naprosto skvělé cukroví ke kávě i čaji, máme pro vás tento recept i my.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

500 g hladké mouky

145 g másla

2 vejce

1 žloutek

špetka soli

60 g moučkového cukru

2 lžíce bílého vína nebo rumu

2 lžíce mléka nebo smetany

olej na smažení

moučkový cukr s vanilkou na obalování

 

 

Na vále vypracujeme vláčné těsto (aspoň 15 minut zpracováváme), které pak rozdělíme na dva díly. Tyto vyválíme válečkem na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm. Poté vykrajujeme čtverečky (případně i jiné tvary) rádýlkem a smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje do růžova. Vzniknout naducané peřinky, které ještě horké obalujeme v mletém cukru ochuceném vanilkou.

 

Do syrového čtverečku na vále můžeme rádýlkem vyříznout svislé čárky, které se ani na jednom konci nedotýkají okraje čtverečku. Vzniknou nám pak při smažení zajímavé tvary.

 

Těsto též můžeme vykrájet formičkami - růžičky různých velikostí a ty vždy po třech (od největší po nejmenší)klademe na sebe a uprostřed zmáčkneme prstem. Při smažení se těsto nafoukne a vzniknou nám růžičky.

 

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3382913

RSS:
Toplist