700 g hladké mouky
1,5 prášku do pečiva
200 g mletého cukru
200 g smetolu (tuku)
2 celá vejce
4 lžíce medu
2 lžíce kakaa
1/2 lžíce skořice
1/2 lžíce mletého fenyklu
1/2 lžíce mletého anýzu
1/2 lžíce mletého badyánu
6 ks mletých hřebíčků
špetka muškátového květu
1/16 litru mléka
Zpracujeme pečlivě do těsta, které dáme nejlépe do druhého dne do lednice (aby těsto nasáklo vůněmi medu a koření). Ovšem není to podmínkou, můžeme jej zpracovat ihned. Potom rozvalujeme na pomoučeném vále na výšku 0,5 až 1 cm, vykrajujeme různými formičkami a pečeme na vymaštěném plechu do růžova. Vychladlé pak zdobíme sněhem z bílků a cukru, čokoládou, jedlými perličkami, mandlemi a dalšími ozdobami.