Recept: Salát Nikósie
04.06.09, 08:17, autor: redakce
Salát vhodný pro první fázi Třífázové diety ...
1/2 kg malých zelených fazolek
1/2 kg rajčat nakrájených na plátky
1 zelená paprika na proužky
1 okurka na kolečka
60 g odkapaných ančoviček z konzervy
1/2 šálku černých oliv bez pecek
200 g tuňáka ve vlastní šťávě
4 vejce natvrdo
5 lžic extra-panenského olivového oleje
1 lžíce vinného octa
1 stroužek drceného česneku
2 lžíce jemne usekané zelené petrželkové natě
sůl, pepř
Fazolky krátce povaříme, aby byly křupavé a ochladíme pod tekoucí vodou.
Smícháme v míse rajčata, papriky, okurku a rozložíme na talíře. Navrch narovnéme ančovičky, olivy, tuňáka a vejce.
Zalijeme dresinkem z oleje, octa, česneku, soli a pepře. Posypeme nasekanou petrželovou natí.