Recept: Buchta s jablky a rozinkami

- Recept: Buchta s jablky a rozinkami
Rubrika:  Recepty

Recept: Buchta s jablky a rozinkami

17.07.08, 11:55, autor: redakce
Rychlá, nenáročná, dobrá. A znáte to, buchet není nikdy dost ...

Čtenost -   Diskuze: (17
 

500 g hladké mouky

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

1/2 hrnku oleje

1/2 hrnku mléka (kefíru, jogurtu)

3 vejce

300 g cukru

1/2 kg jablek

rozinky, ořechy

 

 

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a mléko. Polovinu těsta nalijeme na vymazaný plech, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka, posypeme rozinkami a ořechy a vanilkovým cukrem. Poté zalijeme druhou polovinou těsta. Upečenou buchtu pocukrujeme.

 

 

Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.

 
  • Jitka 28.02.09, 20:31

    Rozbalit 1. velmi dobrá buchta

  • Jitka

    Buchta se povedla. Jablka jsem nastrouhala nahrubo místo plátků. Měla jsem trochu obavy, co z toho bude, protože těsto bylo dost málo tekuté, ale nakonec byla buchta nadýchaná. Pekla jsem na 180 stupňů než začala slabě růžovět. Příště zkusím k jablkům přidat strouhaný kokos.

  • Míla 18.03.09, 15:39

    Rozbalit 2. JJ

  • Míla

    Tahle buchta mě děsně překvapila. Ona se na první pohjed ani tak nezdá, ale je vážně skvělá!

  • denula 04.05.09, 15:59

    Rozbalit 3.

  • denula

    zrovna tet ji pecu tak jsem zvedava jaka bde testo se mi zdalo moc tuhe tak jsem trochu pridala mleka.Jinac jak ji upecu a ochutnam tak se pak ozvu.Zatim pa

  • denula 04.05.09, 16:51

    Rozbalit 4.

  • denula

    tak uz ji mam hotovou voni krasne a chutnat taky asi bude.Dekuji za dobry recept

  • Jana Behrová 07.05.09, 13:12

    Rozbalit 5. ZKUSIT

  • Jana Behrová

    Mám to zkusit taky? Já moc nepeču, no ale jak píšete, že je dobrá, tak ji taky zkusím. A nevádí, když místo hladký dám polohrubou mouku?

  • Lucie 13.06.09, 13:35

    Rozbalit 6. buchta

  • Lucie

    Vadíí

  • Janisek 15.06.09, 18:23

    Rozbalit 7. zkouška

  • Janisek

    Dobrý den,ted jsem objevila tento recept tak ho půjdu hned vyzkoušet a pak Vám dám vědět jak to dopadlo a jaký měla buchta úspěch v mé rodině.:-)

  • Janisek 15.06.09, 21:12

    Rozbalit 8. Výborná buchta

  • Janisek

    Můj muž ji nemůže vynachválit,prý by na posezení snědl celý pekáč.Strašně moc děkuji za tenhle recept.Jablka máme u nás v rodině nejraději a ted máme skvělý recept.Moc děkuji.Doporučím ho dál.

  • Majda 05.09.09, 16:36

    Rozbalit 9. Dobrá buchta

  • Majda

    Teď jsem ji upekla. Je opravdu dobrá. Jablka jsem ještě posypala pudinkem. Je to mnohem chutnější.

  • Monuli 17.05.10, 16:04

    Rozbalit 10. výbornýá

  • Monuli

    Takže jsem ji upekla,sice mi na druhý pekáč chybělo trochu těsta,ale upekla jsem ji i tak a zaprášilo se po ní mrknutím oka.Doporučuji vše a děkuji za recept.

  • ivča 26.08.10, 13:05

    Rozbalit 11.

  • ivča

    teďka ji peču, trochu mě scházelo těsta, tak sem dolů pod jablka dala 3/4 těsta a narohu nad jablka sem to těstem jen tak potřela, sem zvědavá jak to dopadne. Joa ještě sem to posypala kakaem..takže sem zvědavá :-) díky za recept

  • medvídek 31.10.10, 11:45

    Rozbalit 12. no to teda newim

  • medvídek

    tak jsme to dali do trouby,ale to těsto bylo vážně dosti hustý....uvidíme ....

  • GisJVGt8 21.08.13, 04:26

    Rozbalit 13. 9uwygflYj

  • GisJVGt8

    Monika Bartošove1 napsal:Dobrfd den. Chci navštedvit některou z rurtaesaced, kde byl Zdeněk Pohlreich. Ale jsem z Olomouce. Byl někde v tomto okoli?Děkuji předem za odpověď a přeji mu pevne9 zdraved.

  • ZrMUHn0nFVXB 24.08.13, 07:42

    Rozbalit 14. p22u62iUlI

  • ZrMUHn0nFVXB

    S potěšenedm zaznamene1ve1m, že s přikvačivšedm jarem se Ve1š prvned předspěvek zcela pre1vem <a href="http://jdovmtd.com">prcvoaropal</a> mezi nejobledbenějšed. Je1 Ve1m za ně oba chtěl poděkovat už dředve, ale bůhvedproč jsem na to zapomněl snad že jsem byl tak zaujatfd obsahem, že jsem přestal vnedmat autora. Možne1 jsem si to bezděky spolu s ne1mětem nechal na předhodnějšed čas, nemaje tou dobou volno k vfdpravě do medst bojiště.Oba čle1nky se mi opravdu moc ledbed, majed přesně ty rysy, ktere9 mi hoved:(1) Mapovou předlohu s vfdznačnfdmi medsty a cestami, popř. trasou.(2) Obrazovou předlohu ke každe9 z pozoruhodnosted zvle1šť.(3) Stručnfd obecnfd popis dotyčne9 ude1losti a popisy vztažene9 zvle1šť k jednotlivfdm medstům. Zasazened do širšedch souvislosted tehdejšedho děned.(4) Jsou zmedněny dalšed medstned pozoruhodnosti, ktere9 nejsou ve1ze1ny předmo na pojedne1vane9 ude1losti.(5) Vfdklad se nesoustředed pouze na voje1ky, jejich hrdinstved a na vlastned boj, nfdbrž a toho si cenedm převelice obraced naši pozornost te9ž k všednedmu životu voje1ků, fadělu obyvatelstva a utrpened všech.To uve1dedm, jednak abyste věděl, že chve1la je z me9 strany odůvodněne1, jednak aby to nepřehle9dl že1dnfd z předpadnfdch čtene1řů, i když to přehle9dnutelne9 - domnedve1m se - nened. Soudě podle celkove9ho re1zu předspěvku, je navedc naše zaměřened v tomto ohledu podobne9. (Ve1š podnět se chyste1m přeměnit ve svůj skutek koncem le9ta, poněvadž re1d k okolnostem připojuji te9ž odpoveddajedced povětrnostned podmednky předslušne9ho ročnedho obdobed. Nyned mne očeke1vajed Lipany.)Uvědomil jsem si, že pan me1 pravdu, když naznačuje, že chve1lou poněkud skrbledm, přesněji, že se ode mne lze nadedt spedše dloubance. Rozhodl jsem se to poče1tkem svate9ho tfddne aspoň trochu napravit a vykročit na lepšed cestu. Předležitosti se určitě najdou a tohle je jedna z těch, ktere9 si ji zasloužed nejvedce.TG

  • wWJ6kprL5nwP 28.08.13, 08:40

    Rozbalit 15. eAiqELt9KK

  • wWJ6kprL5nwP

    Chtěl bych upozornit na če1st <a href="http://otxyfauo.com">rohoovzru</a>,kterfd poskytl americkfd velvyslanec v Moskvě:"Reakce ruskfdch jednotek v Jižned Osetii byla zcela opre1vněne1"Co se tfdče konfliktu v Gruzii, chci předevšedm ředci, že jako představitel americke9ho ne1roda i jednoduše jako člověk me1m hlubokfd soucit vůči mrtvfdm i těm stre1dajedcedm, ktere9 videdme na všech strane1ch tohoto konfliktu. Nened možne9 zůstat lhostejnfdm, když videdme lidi, jak oplake1vajed sve9 bledzke9, jak oplake1vajed voje1ky, kteřed zahynuli.Od same9ho zače1tku jsme opakovali, že silou se tento konflikt řešit nede1. Až do faplně posledned minuty jsme přesvědčovali gruzednskou stranu, aby s tedm nezačednala. A nyned přesvědčujeme ruskou stranu, aby respektovala dohodu o předměřed a aby ste1hla sve9 jednotky z gruzednske9ho fazemed.Ote1zka: Nikdo z vedoucedch představitelů USA včetně prezidenta Busha či ministryně zahraničed Ricove9 nekritizoval [gruzednskfd] fatok na Cchinvali. Znamene1 to, že USA takove9 akce podporujed?Skutečnost, že jsme intenzivně přesvědčovali gruzednskou stranu, aby tento krok nepodnikla, svědčed jasně o tom, že jsme nechtěli, aby k tomu došlo. Už le9ta jsme spolu s Ruskem zapojeni do nejrůznějšedch mezine1rodnedch mechanismů pro řešened vleklfdch konfliktů na gruzednske9m fazemed. Nechtěli jsme přechod k ne1siled a použited sedly. Tento postoj daly USA jasně najevo. Videdme, že ruske1 vojska reagovala na napadened medrotvůrců Ruske9 federace v Jižned Osetii zcela opre1vněně. Ale nyned tyto jednotky přešly na gruzednske9 fazemed a fazemned celistvost Gruzie je ohrožena. Mysledm,že to dostatečně jasně vypovedde1 o tom,kdo byl v konfliktu agresorem a kdo měl na agresi pre1vo odpovědět.Sene1tor Štětina ve sve9m vystoupened v TV se snažil o lžedve9 vykonstruove1ned,kdy podle něho byli agresory Rusove9.Co na to ředct?Snad jen to,že je velmi smutne9,když se do vrcholnfdch orge1nů ve ste1tě dostanou takoved bezpe1teřned lide9 a ovlivňujed z pozice svfdch funkced ne1š život a směřove1ned tohoto ste1tu.Snad ještě dodatek,kterfd dokresluje charakter tohoto "politicke9ho špedlmachra".Otec Štětiny byl za komunisticke9ho režinu vysokfdm vle1dnedm fařednedkem na Ministerstvu zahraničed,byl dlouhodobě dislokove1n v SSSR a mladfd Štětina jako nadějnfd komunistisckfd ke1dr měl jako jeden z me1la novine1řů bumažku,ktare1 ho opravňovala jezdit do těch oblasted SSSR,ktere1 měli jined cizinci zake1ze1ny.

  • DZOExvbmkM 06.09.13, 10:58

    Rozbalit 16. CVEx6Kdv8

  • DZOExvbmkM

    Dobrfd den, držedm palce tomu nejlepšedmu, za něhož, při všed factě k osattnedm kandide1tům, jichž se nechci v nejmenšedm dotknout, považuji Zdeňka Kfchna :-). Jeho postoje a předstup k pre1vnedmu řemeslu a lidskfdm pre1vům je patrnfd z jeho knih, ale i z mnoha rozhodnuted, na nichž se podedlel jako soudce. Je možno v klidu a odpovědně posoudit jak jeho teoreticke1 vfdchodiska, tak prakticke9 důsledky, ktere9 z nich vyvozuje. Lidske1 pre1va a ze1kladned svobody chre1něne9 damluvou by v jeho osobě měla kvalitnedho soudce. Škoda jen, že by oslabil dome1ced soudnictved a diskurs. Ale když to nevyjde, svět se nezbořed, v životě jsou důležitějšed věci a i v nich je třeba pře1t štěsted, sedlu, naději, zkre1tka to nejlepšed, což tedmto upředmně činedm. Je možne9, že jsem subjektivně ovlivněn dlouholetfdm potke1ve1nedm se se ZK, ale co naděle1m.Přeji všem pěkne9 Le9to a hlasovatelům přeji dobrou volbu, vedenou politikou nejlepšed ochrany lidskfdch pre1v. Hynek Baňouch http://lrmcpguc.com [url=http://kjybmdcuq.com]kjybmdcuq[/url] [link=http://beqbapykjh.com]beqbapykjh[/link]

  • damebrouka 18.06.14, 20:41

    Rozbalit 17. Dáte brouka?

  • damebrouka

    Dbáte na pestrou a vyváženou stravu, nebo jen rádi experimentujete? Potom tu máme právě pro Vás novinku!!! Otevřeli jsme nový
    jedinečný e-shop, který Vám nabízí exotické pochoutky nejen v podobě jedlého hmyzu.
    Konzumace hmyzu má kromě překonávání
    zavedených stereotypů i mnoho dalších
    výhod. Hmyz má vysoký obsah nenasycených
    mastných kyselin, bílkovin, proteinů, vlákniny,
    vitamínů a nízký obsah tuku. Využití hmyzu
    jako potravy má v mnoha zemích světa dlouholetou tradici a my jej přinášíme i k Vám domů. Nabízíme pestrý výběr pro Vaše netradiční večírky. Přijďte se i Vy podívat na nᚠe-shop a vyzkoušejte! www.damebrouka.cz

 
Ohodnote recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3141412

RSS:
Toplist