1/2 kg čerstvého halibuta, mečouna, lososa nebo tuňáka nakrájenéhou na 2,5 cm silné filetky
2 lžíce extra-paneneského olivového oleje
2 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce dijonské hořčice
1/2 velké červené cibule nakrájené podélně na čtvrtiny
1/2 zelené papriky nakrájené na kousky
1/2 červené papriky nakrájené na kousky
4 cherry rajčátka
Připravíme se marinádu z oleje, limetky a hořčice, nakrájené kousky ryby naložíme do marinády a necháme v ledniččce 5-10 minut, pak kousky ryby obrátíme a nechám eznovu marinovat 5 - 10 minut v chladničce. Potí kousky masa vyáthneme a necháme okapat. Zedleninu a rybu napíchávávme na špízy střídavě. Špízy potřeme zbylou marinádou.
Umístíme je na gril a grilujeme asi 3 minuty tak, aby ryba nebyla průsvitná a zelenina byla jemně křupavá.