Recept: Veverčin likér

- Recept: Veverčin likér
Rubrika:  Recepty

Recept: Veverčin likér

16.06.08, 14:54, autor: redakce
Recept na domácí likér vhodný především na rodinné oslavy a různé svátky. Je známý pod nejrůznějšími názvy, například Mandlový likér nebo Domácí Baileys.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

2 kondenzovaná mléka Salko
2 neslazená mléka Tatra
10 dkg strouhaných mandlí (je možné použít i mandlový pudink, případně mandlová tresť)
1/2 l rumu



Kondenzované mléko vaříme v neotevřené plechovce po dobu 2 hodin, čímž nám zkaramelizuje. Plechovku otevřeme až po vychladnutí. Mandle upražíme, ještě horké zalijeme tatramlékem a necháme v chladničce do druhého dne vyluhovat. Poté scedíme přes plátenko a mixujeme s karamelem ze Salka a postupně rum. Uchováváme v chladničce. Je možné též místo mandlového mléka použít mandlový pudink (uvařený z půl litru mléka, pak už ovšem nedáváme tatramléko), či tresť. Slyšela jsem, že místo mandlového mléka se dá použít i mléko kokosové. Postup je stejný (tedy upražíme strouhaný kokos, zalijeme tatramlékem, necháme 24 hodin vyluhovat a scedíme).

 

 

Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2793015

RSS:
Toplist