Tvarohové koláče s rebarborou

- Tvarohové koláče s rebarborou
Rubrika:  Praktická

Tvarohové koláče s rebarborou

04.06.21, 14:22, autor: Plavovláska
Rebarbora je podle mě hodně kyselá, Proto se zpravidla upravuje před plněním do moučníků podušením na pánvi s cukrem. Když ale použijete jen pár drobných kostiček navrch koláče a posypete skořicovým cukrem, pak se kyselost rebarbory stane velmi příjemným oživením.

Čtenost -   Diskuze: (0
 
300 g polohrubé mouky
20 g droždí
2 vejce
50 g krupicového cukru
150 ml mléka
80 g oleje
sůl

1 vejce na potření před pečením


250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
60 g moučkového cukru
1 vejce
1 stvol rebarbory
50 g plátků mandlí
1 skořicový cukr

máslo + rum na potření po upečení

moučkový cukr na pocukrování


Do mísy prosejeme mouku. Uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Zasypeme ho lžičkou cukru a polovinou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbylé vlažné mléko, cukr, vejce a špetku soli a zlehka propracujeme. Přilijeme olej, vypracujeme vláčné těsto a necháme ho na teplém místě nakynout

Vykynuté těsto zlehka propracujeme, rozdělíme na 20 kusů a vytvoříme z nich kuličky. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme na teplém místě kynout.

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Můžeme rovnou promíchat se skořicovým cukrem.

Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem i moučkovým cukrem a vejcem. Vykynuté kuličky zploštíme, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, středy vyplníme připraveným tvarohem a na něj položíme kousky nakrájené rebarbory, které posypeme skořicovým cukrem. Nahoru dáme špetku  mandlí, koláče vložíme do předehřáté trouby a pečeme je při 180°C asi 16 - 20 minut. Mezitím si rozpustíme kousek másla a přidáme do něj rum dle chuti. Hotové koláče ihned po vytažení z trouby pomaženeme rozpuštěným máslem s rumem, necháme vychladnout a pocukrujeme.
 
 
Profil blogu
Profil sekce "Praktická"
Profil blogu
Založen:
19.5.2008 12:57:46

Přístupů:
1030964

RSS:
Toplist