600 g pravé hovězí svíčkové (můžete použít i jiné části hovězího masa, ale dbejte na to aby bylo dobře očištěné od blan a čerstvé).
mořská sůl a čerstvě pomletý pepř podle chuti,
špetka kayánského pepře,
Tabasco omáčka,
Worcestershire omáčka,
4 žloutky,
1 větší cibule na jemno posekaná,
pikantní dijonská hořčice, nebo jí podobná,
olivový jemný olej
můžete použít i:
kečup
mletou papriku
nasekané chili papričky
Příprava:
Maso naškrábeme nožem tak, aby v něm nebyly žádné kůžičky, tuk a žilky. Pak maso sekáme nožem po 1/4 hodiny, aby vznikla jemná masová kaše. (pokud se vám tuze nechce můžete maso i pomlet kdyz to uděláte dvakrát popřípadě třikrát bude to ončo a nemusíte se namáhat škrabáním)
Z připraveného masa vytvoříme 4 porce, vytvarujeme do bochánků, pomocí lžíce uděláme důlky do středu bochánků a vložíme do každého syrový žloutek.
Bochánek masa se žloutkem dáme do středu talířku a dokola nachystáne misťičky se všemi ingrediencemi (sůl, pepř, cibule, tabasco, hořčice, worcestrová omačka.......). a servírujeme, každý si umichá svou porci sám a dochuti podle sebe...
Samozřejmě můžete maso ochutit předem. Maso osolíme, opepříme, ochutíme Tabasco omáčkou, špetkou Kayánského pepře a vše rozdělíme na 4 porce. Z masa vytvarujeme bochánky a pomocí lžíce uděláme doprostřed důlky do kterých vložíme syrové žloutky. Bochánky položíme doprostřed talířů a dokola na jejich okraj rozdělíme v miskách zbylé ingredience které si kazdý přidá sám dle chuti.
K tataráku podáváne počesnekované topinky z chleba či bagety...
Přeji: Dobrou chuť!!!
Máte oblíbený recept? Třeba který jste sama vymyslela, nebo i rodinný po babičce? Neváhejte a pošlete nám ho na adresu redakce@zenax.cz. Bude-li zajímavý zveřejníme ho v naší rubrice Recepty pod Vaším jménem.
Hanka 10.06.09, 18:53
1.
Děkuji je to dobré
kucharinka 18.10.10, 14:03
2. tatarak
Je vyborny,ale lip chutna kdyz se zalezi a hostum se poda uz hotovy kopecek na taliri,jinak nema chybu