Švestkový kynutý knedlík – Germknödel

- Švestkový kynutý knedlík – Germknödel
Rubrika:  Praktická

Švestkový kynutý knedlík – Germknödel

19.08.21, 18:47, autor: Plavovláska
Určitě znáte z rakouských restaurací. Ten jeden obrovský knedlík téměř velikosti dětské hlavy s vanilkovým krémem a mákem. Chcete vědět jak na něj?

Čtenost -   Diskuze: (0
 

Ingredience:
250 g hladké mouky
25 g droždí
125 ml mléka
25 g cukru
1 ks vejce
25 g másla
Špetka soli

 

Náplň – švestková povidla nebo vypeckované švestky nakrájené na čtvrtky
Omáčka – vanilkový pudink, mléko, cukr, máslo
Na posypání – mletý mák



Postup:
Trochu vlažného mléka smícháme se lžičkou cukru a droždím. Necháme cca 15 minut vzejít kvásek.
V mikrovlnce si rozehřejeme máslo. Smícháme všechny ostatní ingredience, přidáme rozehřáté máslo + kvásek a vypracujeme hladké těsto.
Z těsta uděláme 5 hromádek, do kterých zabalíme švestky, případně povidla a uděláme knedlík.
Necháme na pomoučeném vále kynout cca 30 minut. Vaříme v osolené vroucí vodě.
Nejdřív 5 minut pod pokličkou, poté otočíme a vaříme 5 minut bez pokličky.
Pozor: Knedlíky při vaření hodně nabydou, proto vařte po malém množství.
Omáčka: Uvaříme si řídký pudink, který poté zjemníme máslem. Na talíř nalijeme řídký pudink, položíme knedlík a posypeme mákem. Mák můžete smíchat s moučkovým cukrem, aby byl víc sladký.


TIP – Pšeničná hladká mouka Pernerka
Hladká pšeničná mouka Pernerka je vhodná pro přípravu nejrůznějších kynutých těst a na pečení sladkých i slaných pokrmů.


www.pernerka.cz

 
Zdroj: TZ
 
Profil blogu
Profil sekce "Praktická"
Profil blogu
Založen:
19.5.2008 12:57:46

Přístupů:
2046422

RSS:
Toplist