

Na těsto:
250 ml vlažného mléka
500 ml hladké mouky
1 vejce
2 lžičky soli
2 PL oleje
1/2 kostky droždí
trochu cukru
Na náplň:
300 g masa (může být libové vepřové, hovězí, kuřecí, krůtí, králičí..)
1/2 červené papriky
1 stonek řapíkatého celeru
1/2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
sušený medvědí česnek
maso můžeme smíchat i se strouhaným tvrdým sýrem a je to skvělé
tuk na smažení (olej, sádlo, 100% tuk...)
Postup:
Zaděláme kynuté těsto a necháme ho vykynout.
Zatím si připravíme náplň do pirohů:
Maso společně s ostatními surovinami nahrubo umeleme, osolíme, opepříme a přidáme medvědí česnek. Řádně promícháme a necháme v chladu odležet.
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého vytvoříme bochánek a necháme ještě chvíli pod utěrkou kynout.
Poté bochánky rukou stlačíme a vytáhneme do oválné placičky. Na každou placičku dáme lžíci nálpně a uzavřeme do válečku.
Ve vhodné nádobě rozpálíme vyšší vrstvu tuku a pirohy na něm ze všech stran pomalu smažíme - cca na 160°C, aby se náplň dobře propekla.