Smažené pirohy plněné masovou směsí

- Smažené pirohy plněné masovou směsí
Rubrika:  Praktická

Smažené pirohy plněné masovou směsí

24.04.22, 12:15, autor: Plavovláska
S pirohy je to jako s pelmeni nebo borščem. Existují v ruské, ukrajinské a polské verzi a všechny tyto země tvrdí, že jsou právě a jen jejich.

Čtenost -   Diskuze: (0
 


Na těsto:

250 ml vlažného mléka

500 ml hladké mouky

1 vejce

2 lžičky soli

2 PL oleje

1/2 kostky droždí

trochu cukru



Na náplň:

300 g masa (může být libové vepřové, hovězí, kuřecí, krůtí, králičí..)

1/2 červené papriky

1 stonek řapíkatého celeru

1/2 cibule

2 stroužky česneku

sůl

pepř

sušený medvědí česnek

maso můžeme smíchat i se strouhaným tvrdým sýrem a je to skvělé

tuk na smažení (olej, sádlo, 100% tuk...)

 

 

Postup:

Zaděláme kynuté těsto a necháme ho vykynout.


Zatím si připravíme náplň do pirohů:
Maso společně s ostatními surovinami nahrubo umeleme, osolíme, opepříme a přidáme medvědí česnek. Řádně promícháme a necháme v chladu odležet.

 

Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého vytvoříme bochánek a necháme ještě chvíli pod utěrkou kynout.


Poté bochánky rukou stlačíme a vytáhneme do oválné placičky. Na každou placičku dáme lžíci nálpně a uzavřeme do válečku.


Ve vhodné nádobě rozpálíme vyšší vrstvu tuku a pirohy na něm ze všech stran pomalu smažíme - cca na 160°C, aby se náplň dobře propekla.

 
 
Profil blogu
Profil sekce "Praktická"
Profil blogu
Založen:
19.5.2008 12:57:46

Přístupů:
1334718

RSS:
Toplist