

4 plátky vepřové krkovice,
2 klobásy,
3 cibule,
8 středně velkých brambor,
8 plátků anglické slaniny,
sůl,
sladkou papriku,
pepř,
drcený kmín a trochu oleje
alobal
Cibuli a brambory oloupejte. Všechny suroviny nakrájejte na rovnoměrné kousky. Cibuli doporučuji na větší půlměsíčky. V míse smíchejte s olejem, solí, pepřem, sladkou paprikou a kmínem. Můžete přidat nějaké sušené bylinky (rozmarýn, tymián, bazalku). (Krkovici můžete také nechat plátky v celku a ostatní suroviny na ni navršit.)
Nastříhejte si 4 čtverce z alobalu (30x30 cm). Do čtverců rozdělte směs a pečlivě zabalte, aby neutíkala šťáva. Pokud budete dávat na grill či do ohniště doporučuji vrstvu alobalu zdvojnásobit.
Pokud pečete v troubě, naskládejte na plech a na 200 st. pečte cca 50 minut. Podávejte celý balíček i s alobalem, na taliři si to rozbalí každý sám. Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem či oblohou.