Recept: Živáňská pečeně

- Recept: Živáňská pečeně
Rubrika:  Recepty

Recept: Živáňská pečeně

19.06.13, 08:16, autor: Kuchařka
Údajně toto jídlo původ cikánský. Prý tito kočovníci takto najednou pekli na ohni všechno najednou. A byl to dobrý nápad. Živáňskou můžete udělat na grillu, ve žhavých uhlících z táborového ohně, nebo prostě jednoduše v troubě.

Čtenost -   Diskuze: (0
 

4 plátky vepřové krkovice,

2 klobásy,

3 cibule,

8 středně velkých brambor,

8 plátků anglické slaniny,

sůl,

sladkou papriku,

pepř,

drcený kmín a trochu oleje

alobal

 

 

Cibuli a brambory oloupejte. Všechny suroviny nakrájejte na rovnoměrné kousky. Cibuli doporučuji na větší půlměsíčky. V míse smíchejte s olejem, solí, pepřem, sladkou paprikou a kmínem. Můžete přidat nějaké sušené bylinky (rozmarýn, tymián, bazalku). (Krkovici můžete také nechat plátky v celku a ostatní suroviny na ni navršit.)

 

Nastříhejte si 4 čtverce z alobalu (30x30 cm). Do čtverců rozdělte směs a pečlivě zabalte, aby neutíkala šťáva. Pokud budete dávat na grill či do ohniště doporučuji vrstvu alobalu zdvojnásobit.

 

Pokud pečete v troubě, naskládejte na plech a na 200 st. pečte cca 50 minut. Podávejte celý balíček i s alobalem, na taliři si to rozbalí každý sám. Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem či oblohou.

 

 

 

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
2362881

RSS:
Toplist