
4 vejce
4PL studené vody
4PL cukru krupice
4PL hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
Na provlhčení korpusu:
200ml mléka
50g hořké čokolády( pro čokoládníky klidně i více)
Na krém:
2x smetana ke šlehání
1 kostka tvarohu
1 pomazánkové máslo
2x ztužovač šlehačky
5PL cukru (upravte si sladkost dle vlastní chuti)
Na proložení 2 velké banány
Na posyp 1 hrnek kokosu
Postup přípravy receptu
Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přišlehat vodu po lžících a vmíchat mouku s práškem do pečiva.
Nalít do vymazaného a vysypaného pekáče či plechu s vyšším krajem. Péct na cca 160°C asi 15-20 min, dle typu trouby. Ozkusit párátkem, zda je po vpichu suché.
Do mísy dáme šlehačky, tvaroh i máslo, přidáme cukr, ztužovače a opatrně začneme šlehat (má tendenci to zpočátku stříkat) Nakonec to došleháme do hustého krému.
V mikrovlnce rozpustíme tak na dvakrát, třikrát v mléku čokoládu a dobře rozmícháme.