
Recept: Zapékané kuřecí maso
20.10.08, 18:50, autor: Kuchařka
Kuřecí maso je vždycky dobrá volba ...
4 malé kuřecí řízky
0,5 kg brambor
5 mrkví
200 g tvrdého sýra
250 ml sladké smetany
sůl, olej
Kuřecí řízky omyjeme, naklepeme, osolíme. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky asi centimetr silné (můžeme i na kostičky). Mrkve oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací plech vymažeme třemi lžícemi oleje. Na dno rozložíme kuřecí plátky. Na ně poskládáme brambory s mrkví. Vše mírně osolíme. Sýr nastrouháme a zasypeme jím maso a brambory s mrkví. Zalijeme smetanou a dáme do vyhřáté trouby zapéct.