
Recept: Zapečená skopová žebírka
04.10.08, 23:17, autor: Kuchařka
Pokrmy z masa
1 200 g skopových žebírek
600 g brambor
cibule
petržel
celer
libeček
zelená petrželka
česnek
pepř, sůl
Žebírka posekáme a napolo uvaříme v osolené vodě s cibulí, petrželí, celerem a libečkem. Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka. Do kastrolu vložíme vrstvu brambor, cibule, opepříme, posypeme drobně nasekenou petrželkou. Na tuto vrstvu pložíme maso, osolíme, potřeme jemně utřeným česnekem a klademe další vrstvu brambor a cibule. Tak pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Končit se má vrstvou brambor. Vše zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Před dokončením pokličku sejmeme a směs dopečeme.