
1,5 kg višní
1,5 l vody
1,3 kg cukru
Višně rozmačkáme vařečkou v pětilitrové sklenici. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a nalijeme na višně. Můžeme přidat kvasinky. Necháme kvasit 6 neděl. Pak stočíme z kalů do jiné nádoby, opět uzavřeme a necháme stát alespoň 4 týdny. Potom stočíme do láhví.
L. Š. 21.07.09, 15:26
1. víno z višní
tak jsme letos prvně zkusili vyrobit víno z višní podle tohoto receptu, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
L.Š. 21.10.09, 11:08
2. jak to dopadlo?
Víno se povedlo, bylo ho strašně moc, ale příští rok budu šetřit cukrem, bylo dost sladké. Ale na poprvé - úspěch.
Jaro 22.11.15, 13:18
3. Višňové víno
13kg višňí,vypeckovat,8-9 kg cukru rozpustit v teplé vodě,jedny vinné kvasinky to vše do 50l
demižonu.V tu dobu bývá zralý č. rybíz z kterého dělám marmeládu a šupky ze 6 kg č. rybízu přidám do demižonu k višním .Super tmavá barva,vinikající chuť,kdo má rád sladší může dat více cukru ale nedoporučuji,toto je lehké dobré víno.
Jaro 22.11.15, 13:30
4. višňové víno
50l demižon doplnit vlažnou vodou nepřevářím ,dávám přímo ze studny,ne chlorovanou z vodovodu,to ještě k mému příspěvku