Recept: Vepřová žebírka

- Recept: Vepřová žebírka
Rubrika:  Recepty

Recept: Vepřová žebírka

19.09.08, 21:03, autor: Kuchařka
Grilujeme

Čtenost -   Diskuze: (0
 

2 kg vepřových žebírek

marináda:

6 lžic sojové omáčky

4 lžíce vinného octa

3 lžíce medu

1 lžíce cukru

1 lžíce solamylu

pepř, sůl

 

 

Žebra opláchneme a marinujeme bud' 24 hodin v lednici, nebo 4 hodiny při pokojové teplotě. Poté je grilujeme asi 16 - 20 minut, otáčíme a opakovaně potíráme marinádou. Doporučuje se napřed vepřová žebra rozříznout na půlky nebo třetiny; lépe se zpracovávají a lépe přijímají marinádu. Rychlejší přípravy bez marinování docílíme, když žebra uvaříme a pak jen dogrilujeme, přitom potíráme marinádou.

 
 
Ohodnoťte recept
Hodnotit mohou pouze přihášení uživatelé.
Tento recept zatím nikdo nehodnotil | Průměrné hodnocení: (-)
Profil blogu
Profil sekce "Recepty"
Profil blogu
Založen:
1.9.2008 14:27:09

Přístupů:
3314129

RSS:
Toplist